Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EP MAKEDONIJA

Hrvatice na otvaranju lako sa Srbijom

02.12.2008.
u 19:16

Rukometašice Hrvatske uspješno su započele nastup na europskom prvenstvu u Makedoniji. U prvojovj utakmici skupine D svladali smo Srbiju sas 30:26 (17:8). Zanimljivo je da nam je ovo prva pobjeda nad Srbijom na velikim natjecanjima. Dosad smo gubili na SP-u u Hrvatskoj 2003. (24:28), te na EP-.u u Mađarskoj 2004. godine (30:34). Početak utakmice bio je obostrano loš.

Od +9 do neizvjesnosti
- I jedni i drugi igrali smo u strahu. Samo, strah kod Hrvatica trajao je 15, a kod nas 30 minuta - rekao je Ćaslav Dimčić, izbornik Srbije. I zaista. U posljednjih deset minuta prvog poluvremena napravili smo ogromnu razliku. Sanela Knezović zatvorila je sve prilaze svojim vratima, a naša obrana djelovala je sigurno. No, početkom drugog poluvremena naša dobra igra iz prvog poluvremena pala je u vodu. U samo šest minuta primili smo sedam pogodaka. Srbija je došla na samo minus jedan.

- Teško je objasniti tu našu krizu. Mislim da smo s igračicom manje primili tri ili četiri pogotka. No, moje djevojke pokazale su karakter kada je najviše trebalo i iz jedne neizvjesnosti došli smo do mirne završnice i pobjede - rekao je Zdravko Zovko, izbornik Hrvatske.

Previše je bilo brzim šuteva i pogrešaka u nastavku.

- Slažem se. Od uspona do ponora pa ponovno na vrh. Tako bi slikovito opisala našu pobjedu. Ta crna rupa početkom drugog poluvremena nam se više ne smije dogoditi. Protiv puno jačih reprezentacija mi bi tu utakmicu izgubili - rekla je Andreja Penezić.

U četvrtak s domaćinom
Zdravko Zovko sada mirno može čekati utakmicu s Makedonijom 4. prosinca.

- Znao sam da je prva utakmica na europskom prvenstvu jako opasna i teška. Ona nosi svoje opterećenje. Znam da nismo odigrali super utakmicu, ali važno je da smo osvojili prve bodove. Jer, tko zna, možda će samo jedna pobjeda biti dovoljna za drugi krug. Opet, siguran sam da ćemo igrati sve bolje kako će prvenstvo odmicati - istaknuo je Zdravko Zovko.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije