Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
15.05.2022. u 08:13

Šteta što se onda Jakobušić nije oglasio i jučer, kada su čak i navijači njegova kluba pisali da prvi penal za Hajduk protiv Istre nije trebao biti dosuđen

Predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić na nedavnoj je Skupštini kluba vrlo oštro prozvao Marijana Kustića i cijeli HNS, a posebno se osvrnuo na suđenje, odnosno delegiranje sudaca.

- Nije kriv taj sudac koji je delegiran. Kriv je onaj tko ga je postavio, gospodin Ivan Novak. Ali, i njega je netko postavio. Nije ga ovaj predsjednik postavio, nego prošli, ali ga sadašnji predsjednik može maknuti. Određenim delegiranjem u posljednje vrijeme kao da nas namjerno provociraju. Mi se ne bunimo, pa misle da je sve u redu - rekao je među ostalim Jakobušić.

Nažalost, Jakobušić, kao i većina čelnika naših prvoligaša, protestira samo kada ih suci zakinu, a kad im pomognu, onda šuti. A to je loše, jer tako se stvara nepotrebna zla krv.

Šteta što se onda Jakobušić nije oglasio i jučer, kada su čak i navijači njegova kluba pisali da prvi penal za Hajduk protiv Istre nije trebao biti dosuđen.

Zbog tog populizma prilikom kritiziranja sudaca onda Torcida na derbiju izvjesi Kustićevu sliku s porukom "Vuk dlaku mijenja, ali ćud nikada" i onda se stvara  ove sezone zaista nepotrebni revolt prema HNS-u. I to baš uoči skorašnje utakmice reprezentacije na Poljudu.

A ima li se Hajduk uopće pravo buniti protiv sudaca ove sezone? Ako je suditi prema statistikama, nema niti najmanje! Jer, za Hajduk je ove sezone dosuđeno čak 12 jedanaesteraca, više nego za Dinamo (6) i Osijek (5) zajedno.

S tih 12 penala Hajduk je rekorder u ovosezonskom HNL-u, a slijede Slaven Belupo (9) i Rijeka sa sedam dosuđenih jedanaesteraca za nju.

A da se Hajduk ne smije žaliti na sudački kriterij pokazuje i podatak da su jedini klub bez crvenog kartona ove sezone u HNL-u!

Naravno, svaki klub je ponekad bio oštećen, ponekad mu je nešto poklonjeno, ali vidljivo je da u 99 posto slučajeva nije bilo namjere. I zato, Jakobušićev napad na HNS i suce, odnosno na sistem delegiranja sudaca, je samo nepotrebni, najobičniji populizam.

Netko će pravdati da se Hajduku toliko jedanaesteraca sudi jer Dambrauskasova momčad igra ofenzivni nogomet, što je u dobroj mjeri i točno. Ali, još više ofenzivni nogomet igraju brojni europski velikani za koje je ove sezone dosuđeno manje najstrožih kazni nego za Hajduk. Od svih klubova Liga petice, samo za Napoli i Levante je dosuđeno više jedanaesteraca (po 13) nego za Hajduk. Real Madrid ima jednako dosuđenih penala kao splitski bijeli, a na petom mjestu je Borussija Dortmund (11). Zanimljivo, njemački prvak Bayern je pak ove sezone u Bundesligi pucao tek pet penala, iako su u šesnaestercu provodili puno više vremena nego Hajduk. No, suci u Bundesligi očito imaju puno stroži kriterij kad su jedanaesterci u pitanju.

Najmanje penala u prosjeku dosuđuje se u Engleskoj, gdje je ovosezonski rekorder Chelsea (9).

>> Modrićeve majstorije:


 

Komentara 39

Avatar gremo20
gremo20
08:51 15.05.2022.

pošto obraz hajduče?

CF
centar for
08:42 15.05.2022.

hajduk penalima do naslova..sramota hnl-a!

Avatar Mario1000
Mario1000
08:27 15.05.2022.

Strašno šta ovaj Hnl napravi od lige,sprdacina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije