Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBORNIK ŽENSKE REPREZENTACIJE

Gračan: Djevojke su zaslužile ovu uvjerljivu pobjedu

Nenad Gračan
Goran Kovačić/Pixsell
01.12.2021.
u 15:45

Dugogodišnji izbornik muške U-21 reprezentacije te ranije trener Rijeke, Hajduka, Dinama i Osijeka na ovu je dužnost došao prije ogleda protiv Litve.

Hrvatske nogometne reprezentativke svladale su s uvjerljivih 4-0 Moldaviju u Puli, u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, čime su ostvarile prvu pobjedu u skupini G.

Prije ovog susreta Hrvatska je upisala četiri poraza i jedan remi, ali bez postignutog pogotka, no 'procurilo' je u susretu protiv Moldavki.

„Prvo želim čestitati djevojkama, jer su zaslužile ovakvu utakmicu i da postignu ovoliki broj pogodaka. Naravno da smo zadovoljni, jer su obje utakmice otkako sam izbornik, protiv Litve i Moldavije, odigrale dobro. Protiv Litve nije bilo sreće pa nisu zabile, ali vratilo nam se u ovom dvoboju. Najvažnije je u ovom trenutku da djevojke vrate samopouzdanje“, komentirao je za HNTV izbornik hrvatskih igračica Nenad Gračan.

Dugogodišnji izbornik muške U-21 reprezentacije te ranije trener Rijeke, Hajduka, Dinama i Osijeka na ovu je dužnost došao prije ogleda protiv Litve.

„Naravno da je ovo i novi izazov za mene. Nova je situacija, ali mislim da smo svi zajedno dobro odradili taj start. Puno smo pričali, trenirali, djevojke su mlade i talentirane. Vole nogomet i na njima je da shvate da imaju punu podršku. Moraju samo razmišljati o nogometu“.

Jedan od četiri pogotka protiv Moldavije dala je Iva Landeka, kapetanica Hrvatske, koja je nakon premijerne pobjede u skupini rekla.

„Zadovoljne smo zbog tri boda i zbog velikog broja golova. Dogodilo nam se tako nešto nakon dužeg posta i jako je bilo važno sebi dokazati da možemo. No, naravno da i dalje ima mjesta za napredak. Ne smijemo se previše zanositi ovom pobjedom i previše je uveličavati zbog kvalitete naših suparnica. Novi izbornik? Prerano je govoriti, ali svojom je pojavom donio mirnoću. Djevojke imaju veliki respekt prema njemu, sluša se svaka njegova riječ i uvjerene smo da ćemo puno naučiti iz te suradnje“.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije