Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBILAZAK STADIONA

FOTO Izašli su najnoviji kadrovi osječke Opus arene. Semafori su veličine stana, travnjak kao na Marakani

storyeditor/2023-03-22/PXL_220323_98990736.jpg
Foto: PIXSELL
1/17
23.03.2023.
u 15:41

Nakon tri i pol godine gradnje, preostalo je samo završno dotjerivanje najmodernijeg hrvatskog stadiona do njegova potpunog završetka. Bit će to definitivno najmoderniji stadion u Hrvatskoj

Navijači će sjediti na "antivandalskim" sjedalicama koje baklja ne može zapaliti. Tko ih uopće pokuša uništiti, brzo će biti detektiran jer će tribine, kao i čitav prostor, biti pod budnim okom više od stotinu kamera. Nije nevažno da, dok napeto gledaju utakmicu, neće pokisnuti jer su tribine natkrivene. Oni pak koji dublje zagrabe u džep pa si priušte uživanje u nogometu iz odvojenih tzv. sky boxova, osim svog mira, imat će i vlastiti toalet.

Dobrodošli na novi nogometni stadion i trening kamp NK Osijeka na Pampasu, gdje će slavonski prvoligaš, kako se očekuje, započeti novu sezonu. Bez sumnje, najmoderniji je to hrvatski stadion, a nakon tri i pol godine gradnje, preostalo je samo završno dotjerivanje do njegova potpunog dovršetka. Investicija je to od pozamašnih 65 milijuna eura.

Semafori kao stan

Iako ime stadiona jučer nije javno spominjano, neslužbeno se doznaje da će se novi stadion idućih desetak godina zvati Opus arena, prema tvrtki u vlasništvu glavnog klupskog sponzora.

- Završeno je postavljanje umjetne trave, tehnologijom GrassMax hybrid stitching, što svrstava taj travnjak među najbolje travnjake na svijetu, kakvi su na stadionu Santiago Bernabeu u Madridu, na brazilskoj Maracani ili pariškom Parku prinčeva. A trenutačno se između umjetne trave sije prirodna trava. U završnim smo radovima na tom zahtjevnom projektu, sutra ćemo testirati LED fasadu koja će opasati stadion – naveo je nadzorni inženjer Hrvoje Sučić, koji je poveo novinare u prvi organizirani obilazak novog i zaista spektakularnog sportskog zdanja u gradu na Dravi. Dodao je kako će za pet do osam tjedana nakon sijanja prirodne trave podloga biti spremna za utakmice. Stadion je najviše, četvrte Uefine kategorije.

A o kakvom je građevinskom zahvatu riječ najbolje govore brojke.

- Uloženo je u njega 13.500 kubika betona, 2500 tona armaturnog čelika, 400.000 kubika kamene mješavine, a čelična krovna konstrukcija teška je 1300 tona - dodao je inženjer.

Što se brojki tiče, na novom je stadionu 13.005 natkrivenih sjedalica. Devet je tzv. sky boxova, s ukupno 140 mjesta, a nudit će zaista posebno iskustvo gledanja utakmica. Na VIP tribini su 454 mjesta. Za novinare je osigurano 90 mjesta, od kojih su 34 na otvorenom, a 56 u zatvorenom prostoru. U sektoru za gostujuće navijače ukupno je 735 mjesta, od toga 13 invalidskih.

Dva su semafora, a svaki je površine 42 četvorna metra, što je veličina pristojnog stana. Glavni teren ozvučen je s 56 zvučnika. Za našeg posjeta, specijalnim strojem radilo se na finom kalibriranju rasvjete i zvučnika.

Fitness centar od 350 kvadrata bit će opremljen tartanom, umjetnom travom i gumenim podom. Igrači će moći predahnuti u samo za njih rezerviranom dnevnom boravku s 13 soba, a odmarat će se igrajući bilijar, stolni nogomet ili PlayStation.

Šetnica na vrhu

Impozantna je i šetnica na vrhu stadiona s koje puca predivan pogled na tribine i travnjak, baš kao i iz restorana koji će imati 250 mjesta, a hrana će se pripremati u jednoj od najvećih kuhinja u Osijeku.

Što se tiče trenažnog kampa, ukupno ima sedam terena. Jedan je istovjetan glavnome i ima tribine sa 180 mjesta, tri su terena s prirodnom travom, od toga jedan s tribinom od 204 mjesta, te tri terena s umjetnom travom, od čega je jedan s tribinom sa 108 sjedalica.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije