Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MODERNO ČUDO

VIDEO Osijek otvorio vrata prekrasnog doma na Pampasu. Ovako izgleda najljepši hrvatski stadion

Foto: Bijelo-plava birtija
1/11
22.03.2023.
u 10:38

Slavonski prvoligaš bi od ljeta trebao igrati na novom zdanju koje se nalazi u završnoj fazi izgradnji

Nogometni klub Osijek organitzirao je medijsku posjetu svom novom stadionu na Pampasu čije se ima još uvijek drži u tajnosti, ali dobit će naziv po nekom od sponzora. Budući da je još uvijek riječ o gradilištu na kojem vrijede posebne mjere sigurnosti i zone kretanja okupljanje se dogodilo na novoj cesti prema stadionu (produžetak Kanižlićeve ulice) u 10 sati, javili su iz press službe slavonskog prvoligaša. 

Cijeli projekt stadiona vrijedan je 65 milijuna eura, a uskoro bi trebala stići i uporabna dozvola. Nakon toga uslijedit će postupak licenciranja te će nakon toga najmoderniji stadion u Hrvatskoj moći otvoriti vrata navijačima. Pampas će biti prvi stadion elitne kategorije u Hrvatskoj, dakle Fifine 4. kategorije, u kojoj su stadioni poput Nou Campa i Santiago Bernabeua.

Kapacitet će iznositi 13.005 sjedećih mjesta, a pritom je ostavljeno prostora i za naknadno proširenje kapaciteta pokaže li se u nekom trenutku u budućnosti potreba za time. Pampas će biti jedini stadion u zemlji s dva semafora. Travnjak će biti hibridan, sa strukturom trave kakva je na katarskom Lusailu, na kojem se igrao finale Svjetskog prvenstva. 

Ispod travnjaka već su postavljene najmodernije cijevi za drenažu i navodnjavanje, ali i betonski opločnici kao priprema za umjetnu travu oko glavnog terena. Više  tome pročitajte OVDJE.

Kako je prošao obilazak najmodernijeg stadiona u Hrvatskoj, možete pogledati u videu na početku teksta. 

1/13

 

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar Zgubider..
Zgubider..
13:17 22.03.2023.

"...moderno čudo..."___Pišete o čudu. To nema veze s čudom, u normalnim društvima i državama je to skroz normalno...

Avatar essek22
essek22
11:15 22.03.2023.

Bogami je predivan! Uživo još ljepši....Pozivam vas sve na Pampas, za koju god gostujuću momčad da navijate!

PA
papiribica
13:28 22.03.2023.

Dotle u Zagrebu sve stalo prije četrdeset godina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije