Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FILIP HRGOVIĆ:

Lijepo izgleda ova parada oko mene, ali moj život su krv i znoj

Filip Hrgović
Foto: Anto Magzan/Pixsell
1/24
17.08.2015.
u 16:40

'Ne postoji termin kada će Filip u profesionalce. Za njega sada postoji samo Svjetsko prvenstvo i druge velike planove nećemo raditi jer u ovom sportu odlučuje milijun faktora.'

Za Filipa Hrgovića u tijeku su dani slave i ponosa, dani kada mu, uz dubok naklon, kapu skidaju i kolege sportaši pa tako i naša najveća aktivna sportašica Sandra Perković. Premda je u slavu njegova europskog zlata i Sepove bronce jučer održana i svečana konferencija za novinare, i to u hotelu Westin, Filip u tome nije nešto posebno uživao:

- Ova parada lijepo izgleda, no moj život je nešto sasvim drugo. Moja realnost je u dvorani, s mojim trenerom uz kojeg već 10 godina krvarim i puštam znoj i moja obitelj koja već 10 godina živi za mene i moj uspjeh i koja sve ovo stresno proživljava.

Šafranić: Boks iznad svih

Već u ponedjeljak, zajedno s Hrvojem Sepom, Filip će krenuti s pripremama za Svjetsko prvenstvo koje će se u listopadu održati u Dohi za pak koje njegov trener Leonard Pijetraj kaže:

- Ne postoji termin kada će Filip u profesionalce. Za njega sada postoji samo Svjetsko prvenstvo i druge velike planove nećemo raditi jer u ovom sportu odlučuje milijun faktora. Za Filipa je najjednostavnije reći da nije “normalan”, nije običan boksač, jer on može biti prvak svijeta i olimpijski pobjednik.

U to, čini nam se, vjeruje i karataška legenda Vjekoslav Šafranić koji je jučer, kao predsjednik Nadzornog odbora, predstavljao Savez sportova grada Zagreba.

- Kada vidite njegovu antropometriju i to kako se bori i koliko je pokretljiv, on doista može biti i svjetski prvak i to u sportu koji je nešto posebno u odnosu na sve borilačke sportove. Jer, upravo je u boksu frekvencija udaraca u glavu najveća.

O Hrgovićevu potencijalu popričali smo i sa Željkom Mavrovićem, bivšim europskim teškaškim prvakom u profesionalnom boksu.

- Ovaj europski naslov jedan je od koraka na tom putu do još većih naslova jer Filip je već dvije, tri godine jedan od najkvalitetnijih teškaša na planetu. On ozbiljno shvaća svoju priču i sebe u budućnosti vidi na mjestu najboljeg. On je tako odgajan, tako mu je slagan psihološki profil i to je lijepo za vidjeti i jedini pravi način da se u ovom sportu uspije. “Šaka sa Srednjaka” vrlo dobro zna što govori jer je, ne tako davno, imala priliku sparirati s Hrgom.

Foto: Anto Magzan/Pixsell

- U tom sparingu sve je frcalo oko mene, zujalo mi je oko glave i ja sam osjetio Filipovu sveukupnu boksačku moć. Hvala Bogu što sam razvio tehniku obrambenih eskivaža i kretanja pa sam taj sparing uspio preživjeti. Filip je prije svega fizički dominantan borac. Visok, snažan, genetski moćan, a količina uloženog rada rezultira time da su njemu tri rudne malo. Što se bude povećavao broj rundi, to će on biti dominantniji. Mene on i svojom fizionomijom i načinom razmišljanja jako podsjeća na Matu Parlova - ističe Mavrović koji nažalost više ne može sparirati jer je odustao od ideje povratka u ring.

Bono obećao suvježbače

No, zato će se za dobre suvježbače pobrinuti agilni predsjednik HBS-a Bono Bošnjak i to je najbolja vijest s presice:

- Ja se osobno obvezujem da ću ja osobno, zajedno sa Savezom, platiti sparing partnere jer želim da se dečki što bolje spreme za SP.

- Sparing-partneri su najskuplji dio boksa. Ne možete pravdati te troškove jer vam oni ne mogu izdati račun, a nitko neće stati pred Filipa Hrgovića ako im ne platite - dodao je zadovoljni trener reprezentacije Leonard Pijetraj.

>> Mati Parlovu još nisam ni do koljena, ali sam na dobrom putu

Komentara 5

Avatar vlado krstulovic
vlado krstulovic
17:48 17.08.2015.

mmmm

DU
Deleted user
22:31 17.08.2015.

Iskrene cestitke! Sretno!

RK
Realovac.koji.mrzi.hdz.lopine
03:50 18.08.2015.

Svaka čast momku, pa naravno da je radio krvavo za to!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije