Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Borba za play-off

Evo što je Hrvatskoj potrebno da bi izborila četvrtfinale SP-a

Kairo: Svjetsko prvenstvo u rukometu, Hrvatska - Bahrein
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/28
21.01.2021.
u 21:05

Ako Hrvatska u sljedećem kolu, u subotu u 18 sati pobijedi Argentinu izborit će četvrtfinale.

Hrvatska je natjecanje u drugom krugu Svjetskog prvenstva u Egiptu otvorila uvjerljivom pobjedom nad Bahreinom (28:18) te zauzima drugo mjesto u skupini s pet bodova. Danska je nakon pobjede nad Katarom vodeća sa šest bodova, Argentina ima četiri,  Japan jedan bod, dok je Bahrein bez bodova.

A kakav rasplet odgovara Hrvatskoj da bi ostvarila cilj i izborila nastup u četvrtfinalu?

Dva putnika za doigravanje po svemu sudeći tražit će se između Hrvatske, Danske i Argentine. Katar još ima samo teoretske šanse i to u slučaju najluđeg raspleta (pobjede nad Bahreinom i Argentinom te uz oba poraza Hrvatske).

Kairo: Svjetsko prvenstvo u rukometu, Hrvatska - Bahrein
1/24

Stoga, ako Hrvatska u sljedećem kolu, u subotu u 18 sati pobijedi Argentinu izborit će četvrtfinale. Tako bi se naša reprezentacija u ponedjeljak borila sa skandinavskom momčadi za prvo mjesto i lakšeg suparnika u četvrtfinalu.

U suprotnom, ako bi Argentina slavila protiv Červarove momčadi, Hrvatska bi se morala spašavati protiv svjetskog prvaka Danske. 

Prve dvije reprezentacije iz skupine naše reprezentacije u četvrtfinalu idu na prve dvije iz grupe u kojoj su Švedska, Egipat, Rusija, Slovenija, Bjelorusija i Makedonija. Pobjednik skupine ide na drugoplasiranog. U toj skupini Švedska ima pet bodova, a Egipat i Slovenija po četiri.

Komentara 9

DU
Deleted user
21:27 21.01.2021.

Ne bi bilo dobro igrat protiv Slovenaca, ne zato što su dobri nego stalno igraju ispod stola

GU
General_U
23:17 21.01.2021.

Uzimamo medalju to je najbitnije.

FR
Frapin
12:19 22.01.2021.

Pobjeda

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije