Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rok do 15. ožujka

EBEL: Medveščak ispunio uvjete za punopravno članstvo

Medveščak
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/5
03.03.2017.
u 22:05

Raduje nas ova odluka i želimo zahvaliti svim klubovima EBEL-a i Predsjedništvu lige na ukazanom povjerenju, izjavio je Medveščakov glasnogovornik Ranko Vučinić.

Predsjedništvo EBEL-a (Erste Bank Eishockey Liga) potvrdilo je u petak kako je Medveščak ispunio sve zatražene uvjete za povratak u punopravno članstvo te je dalo zagrebačkom klubu rok da najkasnije do 15. ožujka potvrdi hoće li se u sljedećoj sezoni natjecati u ovoj ligi. 

"Raduje nas ova odluka i želimo zahvaliti svim klubovima EBEL-a i Predsjedništvu lige na ukazanom povjerenju. Medveščak će do sredine ožujka dostaviti svoj finalni odgovor o sudjelovanju u prvenstvu u sezoni 2017/18.", izjavio je u priopćenju za medije Medveščakov direktor komunikacija i glasnogovornik Ranko Vučinić.

Medveščak je u EBEL-u prvi put nastupio u sezoni 2009/10. te nakon osvojenog 8. mjesta u regularnom dijelu lige stigao do polufinala doigravanja. Sezonu kasnije "medvjedi" su ispali u prvom krugu doigravanja, a u sezoni 2011/12. ponovno su zaustavljeni u polufinalu. U sezoni 2012/13. zagrebački klub je posljednji put nastupao sa seniorskom momčadi u EBEL-u te završio nastup u prvom krugu doigravanja.

Od sezone 2013/14. Medveščak je počeo nastupati u ruskoj Kontinentalnoj hokejskoj ligi (KHL) u kojoj je najbolji rezultat ostvaren prve sezone, kad su "medvjedi" izborili nastup u doigravanju i ispao u prvom kolu od kasnijeg finalista, češkog Leva. U preostale tri sezone "medvjedi" nisu uspjeli izboriti nastup u doigravanju, boreći se protiv mnogo bogatijih suparnika s višestruko većim budžetima.

Medveščak je ulazeći u KHL potpisao četverogodišnji ugovor (3+1 godina) koji ističe sa završetkom ove sezone.

"Medveščak još uvijek nije definirao svoj budući status u ruskom prvenstvu, niti eventualni nastavak suradnje s ruskim partnerima. U tijeku su razgovori na ovu temu, oni se vode neovisno od ove današnje pozitivne odluke EBEL predsjedništva te očekujemo kako će svi detalji po ovoj temi biti definirani u narednom periodu“, zaključio je Medveščakov glasnogovornik Ranko Vučinić.

Komentara 5

KE
kentie
09:00 06.03.2017.

Ne znam što bih rekao. Čemu isprazni elitizam kad u njemu nemaš šanse , nimalo. Iskreno, kome se gleda šudranje i trpanje Medvjeda od strane surih ruskih supersonic u Ledenoj, kome, ili da Medvjedi budu filijala omatorenih, potrošenih i ispljunutih bivših igrača NHL-a, koji su eto debelo zašli u 40-te i malčice bi se još igrali hokeja onak za gušt, pivo i gemišt. Jadno, besmisleno i žaolosno do bola i jarbola. Zato društvo, natrag u EBEL to nam je puno bliže, životnije i ljepše...i ruku na srce znatno jeftinije, ali i gledljivije.

FU
FULL
23:45 03.03.2017.

Prošle godine je "mahač guzica" tvrdio kako su dobili još 3 godine članstva u Khl-u što nije odmah bilo točno; sad se tvrdi kako su imali 3+1 što isto nije točno; borba za Ebell je samo osobna borba predsjednika za opstankom na poziciji predsjednika i ništa više. Kad mu dođe bogati sponzor u pravom smislu riječi brzo će biti smjena velike većine, ostat će ih samo maksimalno dvojica, zna se i koji su to.

LI
liliZG
12:14 17.03.2017.

fala bogu, još samo da se malo bolje pozabave domaćim mladim snagama i sve super.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije