Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRAŽEN LADIĆ:

Rijeka je Dinamu uvijek bila 'crna mačka

Dražen Ladić
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/5
18.02.2016.
u 11:50

'Znam da smo tada prekinuli taj crni niz bez pobjeda nakon dugo, dugo godina, ali same se utakmice baš i ne sjećam.'

Kad igrač odigra 802 utakmice u dresu jednog kluba, onda mu se baš i nije lako sjetiti svake pojedine utakmice. A Dražen Ladić koji je čak 14 sezona branio boje maksimirskog kluba bio je mnogo puta na Kantridi i pomiješale su mu se razne utakmice još iz bivše države pa nadalje.

Nama je u sjećanju ostao 11. svibnja 1994. godine, Dinamo (Croatia) tada je pod stijenama pobijedio s 3:0 pogocima Igora Cvitanovića, Vjekoslava Škrinjara i Marija Novakovića i nakon 30 godina prekinuo je crni niz.

Bili su ‘napaljeni’ na nas

– Znam da smo tada prekinuli taj crni niz bez pobjeda nakon dugo, dugo godina, ali same se utakmice baš i ne sjećam. Možda zato što su uglavnom bile slične, uvijek je tamo bilo tvrdo – veli Ladić koji se odmaknuo od nogometa. Nakon igračke karijere bio je izbornik mlade nam reprezentacije, potom radio sa Zlatkom Dalićem na Bliskom istoku.

Ladić je izdvojio utakmicu s Rijekom na Kantridi koja je njemu ostala najdublje urezana u sjećanje:

– Izgubili smo tamo 1986., imali smo prilično novu momčad, dosta se toga izmijenilo. I imali smo sjajan niz od deset utakmica, među kojima smo pobijedili Partizan u Beogradu (2:1, dva gola Joze Bogdanovića, nap. a.) i Hajduk u Splitu (0:4 pogocima Mlinarića, Bogdanovića, Matića i Ivana Cvjetkovića, a u najavi je legendarni Miljenko Smoje napisao ‘J...š dobiti ovakvoga Dinama’, nap. a.). Onda smo došli na Kantridu i izgubili (3:0) i to ne mogu zaboraviti jer i ja sam te godine tek došao u Dinamo. Da, jednom sam na Kantridi početkom 90-ih pucao jedanaesterac i nisam zabio.

Očito je Kantrida plavima uvijek bilo teško gostovanje.

– Bilo je zeznuto, u sportskom smislu. Rijeka je uvijek imala dosta dobru momčad, a vjerojatno je i ta tradicija utjecala na Rijeku pozitivno, pa su bili još napaljeniji. Istina je da su oni Dinamu, pogotovu na svom terenu, uvijek bili ‘crna mačka’ – kaže ‘čakovečka mačka’ Dražen Ladić.

No sad se igra u Maksimiru, a otkako je na njenoj klupi Matjaž Kek nije u prvenstvu pobijedio, uz četiri remija i jedan osvojeni bod ima gol-razliku 0:12.

'Uvijek postoji prvi put'

– A dobro, ali uvijek postoji prvi put, zar ne?

Kako vam se sviđa Rijeka?

– Rijeka je opet dobra, jaka, mogla bi to biti zanimljiva utakmica, moglo bi to biti gusto. Rijeka je uspjela iskoristiti činjenicu da je Dinamo imao veliki kadar igrača i iz plavih redova doveli su kvalitetna pojačanja i počeli se dizati, zatim su našli nova pojačanja. Klub očito dobro radi, sagradio je Rujevicu, sređeno vodstvo kluba samo pogoduje momčadi koja onda može raditi svoje, posvetiti se nogometu.

A Dinamo?

– Hm, pa meni je Dinamo isti kao i zadnjih deset godina. Odigrali su ove sezone znatno bolje u Ligi prvaka. Istina je da plavi nisu ove sezone dominantni u domaćoj ligi kao prethodnih godina kad su u ovo vrijeme već mogli slaviti naslov prvaka. Mislim da će prvenstvo ipak na kraju završiti kao i inače, da će prvak biti i dalje isti.

Ako Dinamo dobije u nedjeljnom derbiju (Maksimir, 17 sati), pobjeći će Rijeci na pet bodova i odškrinuti vrata novog naslova prvaka, no ako izgubi, pada s vodeće pozicije. Uostalom, plavi su i na Rujevici izgubili. Koliko god da su bili bolji, vodili sa 1:0 i imali još niz prilika, isključenje Taravela okrenulo je na kraju utakmicu i Sharbini je donio slavlje.

– Da, ako Rijeka dobije, možda bi moglo biti gusto u nastavku prvenstva, zanimljivije. No, kako sam rekao, mislim da će sve na kraju završiti kao i zadnjih deset godina – uz pomalo ciničan smiješak rekao je legendarni vratar koji je uz 802 utakmice za Dinamo upisao i 59 nastupa za Hrvatsku (i dvije za onu bivše države) te osvojio brončanu medalju na SP-u u Francuskoj.

>>Srce mi je plavo, ali ne navijam protiv Rijeke

Komentara 5

GR
graf
14:39 18.02.2016.

Zadnji put u Rijeci do isključenja Taravela Rijeka nije znala gdje je nogometna lopta i trebali su dobiti 3 komada,ali....SUCI rekli bi tovari!

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
13:13 18.02.2016.

Ako Rijeka ove godine ne osvoji ništa druge godine umjesto pusta armada igraće spali !

FN
Fr@njo
12:04 18.02.2016.

ali zato nije bila Zvezdi..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije