Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTKRIVAMO SASTAV

Doznajemo tko igra protiv Austrije! Izbornik Dalić pripremio nekoliko iznenađenja

Doha: Prijateljska nogometna utakmica Hrvatska - Bugarska
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/4
02.06.2022.
u 20:54

- Očekujem opet sjajnu atmosferu, uvijek je jako lijepo igrati u Osijeku, uvijek je fenomenalno i ništa manje ne očekujem ni protiv Austrije.

Hrvatska reprezentacija sutra (20.45 sati) kreće u svoj treći ciklus Lige nacija, a protivnik na stadionu Gradski vrt u Osijeku je Austrija. Izbornik Zlatko Dalić vodit će vatrene s klupe, jučer je stigao iz Livna nakon pokopa oca Ivana te je odradio večernji trening sa svojim igračima. A trening je počeo tako što su mu svi igrači izrazili sućut.

Čarli zna filozofiju Rangnicka

Press konferenciju je zato odradio pomoćnik Vedran Ćorluka, te otkrio zdravstveni karton reprezentacije. Osim otprije ozlijeđenog Perišića, te Muse i Livaje koji imaju koronavirus, vatreni će u Osijeku biti i bez Gvardiola. Stoper RB Leipziga nije se uspio oporaviti od ozljede koju vuče s kraja sezone.

- Gvardiola smo pustili, neće biti spreman ni za jednu utakmicu, najbolje za njega da bude spreman za iduću sezonu. Vrsaljko neće konkurirati za Austriju, nadam se da će početi trenirati nakon Austrije. Za Modrića ćemo još vidjeti hoće li početi od prve minute ili nam se priključiti u nastavku utakmice, odnosno ući s klupe. U razgovoru s izbornikom procijenit ćemo što je najbolje za njega. Što se tiče Luke, on uvijek želi igrati za reprezentaciju. Otprilike 90 posto sastava za prvih 11 protiv Austrije znamo - rekao je Ćorluka.

Dalićev pomoćnik dobro poznaje izbornika Austrije Ralfa Rangnicka.

- Znam ga iz svoje posljednje sezone u Lokomotivu gdje je došao kao savjetnik, znam njegovu filozofiju, siguran sam da će ići 100 na sat i ako ne budemo odgovorili na pravi način, bit ćemo u velikim problemima - rekao je Ćorluka, te se osvrnuo na Rangnickov neuspješni mandat u Manchester Unitedu.

- Poznat je po građenju ispočetka i nije mu bilo lagano uskočiti u situaciju s Unitedom.

Kakva su očekivanja od utakmice?

- Igra nam samo pobjeda, želimo startati s tri boda. Odigrati četiri utakmice u nekoliko dana sigurno nije lagano, uvijek su utakmice u ovim datumima pravile probleme, ali moram priznati da dolaze igrači s drugačijim mentalitetom nego što su bile generacije prije. Uživaju u nogometu, jedva čekaju istrčati na teren koliko god bio kraj naporne sezone.

 

Iza Matea Kovačića sjajna je sezona, no još bolja je iza njegova kuma Luke Modrića, koji se jučer priključio reprezentaciji. Stigao je kao prvak Europe.

- Luka je kasnio koji dan, dočekali smo ga aplauzom kako i zaslužuje prvak Europe - rekao je Mateo, te se osvrnuo na činjenicu da će u 10 dana odigrati čak četiri utakmice:

- Puno je to utakmica, pogotovo nakon naporne sezone, nije jednostavno, ali što je tu je. Uvijek je čast igrati za Hrvatsku, spremni smo i motivirani odigrati najbolje moguće u ovome trenutku.

Kako je stadion na Pampasu pred završetkom, ovo će vjerojatno biti posljednja utakmica vatrenih u Gradskom vrtu.

- Očekujem opet sjajnu atmosferu, uvijek je jako lijepo igrati u Osijeku, uvijek je fenomenalno i ništa manje ne očekujem ni protiv Austrije - kazao je Kovačić, te dodao:

- Ne podcjenjujemo nikoga, Austrija je odlična reprezentacija, sigurno će biti još i bolja pod novim izbornikom Rangnickom. Igrao sam jednu utakmicu ove sezone protiv Rangnicka kada je vodio United, bili smo dosta bolji, ali završilo je neodlučeno. Nadam se da ću ga ovaj put pobijediti.

Je li vam već u mislima Svjetsko prvenstvo u Kataru koje je ovaj put u neobičnom "zimskom" terminu?

- Još je rano za razmišljati o SP-u, idemo korak po korak, utakmicu po utakmicu koje neće biti jednostavne i moramo biti spremni za sve što nam slijedi. Razmišljam samo o utakmici protiv Austrije, da odigramo kako smo se dogovorili i da pokažemo svoje pravo lice - zaključio je Kovačić, koji će vrlo vjerojatno započeti u prvih 11 protiv Austrije.

Barišiću prednost

Prvih 11 trebalo bi izgledati ovako: Livaković će krenuti na golu, desni bek sigurno će biti Juranović, a stoperski par Vida i Ćaleta-Car. Lijevog beka igrat će Barišić, koji bi prednost trebao dobiti u svom Gradskom vrtu, a onda će protiv Francuza na lijevom beku krenuti Sosa. Danas bi dvojica zadnjih veznih trebali biti Kovačić i Brozović. Broz je doduše zadnjih dana bio na poštedi zbog lakše ozljede, ali jučer je normalno odradio trening.

Naravno, druga opcija za mjesto u prvih 11, osim Modrića, je i Jakić. Desno krilo igrat će Brekalo, u sredini Pašalić, a lijevo Oršić, koji će imati priliku iskoristiti izostanak ozlijeđenog Perišića. Kao istureni napadač startat će Andrej Kramarić, dok će svoju šansu s klupe čekati Ante Budimir.

SASTAV HRVATSKE ZA AUSTRIJU: Livaković - Juranović, Vida, Ćaleta-Car, Barišić - Brozović, Kovačić - Brekalo, Pašalić, Oršić - Kramarić.

Komentara 13

Avatar Mario1000
Mario1000
21:14 02.06.2022.

Dalic strašan selektor a usto i Hajdukovac

ON
ON
08:56 03.06.2022.

Neznam da smo odigrali jednu tekmu,ili bilo koji ciklusa da nije bilo placa.Ovaj se povrijedio, ovaj nemoze igrati,cetiri utakmice u 10 dana,dajte prestanite plakati.Mi imamo veliki kapacitet igraca,i to dobrih momaka,odaberite najbolje,dajte sve od sebe i sve ce biti uredu.Sretno i nadamo se dobroj igri irezultatima.

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
07:04 03.06.2022.

Opet Vida ????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije