Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MALA IZNENAĐENJA

Dinamo nije najbolji u Hrvatskoj, Hajduk nije najbolji u Splitu!

23.10.2014., stadion Kantrida, Rijeka - UEFA Europska liga, skupina G, 03. kolo, HNK Rijeka -  Feyenoord Rotterdam. Andrej Kramaric, Marin Leovac. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Foto: Goran Kovacic/pixsell
13.01.2015.
u 22:13

Međunarodna agencija za povijest i statistiku nogometa (IFFHS) je kao jedini kriterij u svom izboru imala rezultate u svim natjecanjima u prošloj godini

Rijeka je najbolji hrvatski klub u 2014. godini, pokazuje ljestvica Međunarodne agencije za povijest i statistiku nogometa (IFFHS).

Momčad s Kantride je na 38. mjestu sa 167,50 bodova, a to ponajviše mogu zahvaliti dobrim rezultatima u Europskoj ligi. Među sto najboljih je još jedan hrvatski predstavnik, Dinamo. Dijeli 45. mjesto s Mariborom, Bolivarom i Sao Paulom.

Još dva hrvatska kluba su među 500 najboljih na svijetu, Split na 170. mjestu te Hajduk na 183. mjestu. Najbolja momčad 2014. godine je Real Madrid, ispred Bayerna te Atletica.

Jedini kriteriji u ovom izboru su svi rezultati u svim natjecanjima u prošloj godini.

Listu 500 najboljih klubova možete pogledati OVDJE.

>> Rijeka i Dinamo ove sezone imaju identičan učinak, ali tko je bolji?

Komentara 7

TO
Tonny96
09:35 14.01.2015.

Kod nas svaka baba moze biti novinar...

1D
103 Derventska
23:10 13.01.2015.

Nemoj siriti dezinformacije cijeli svijet ce ti se smijati

LI
Lisabon
09:27 14.01.2015.

Vanja,bilo bi ti pametnije da pises o uefa rankingu jer je to ,normalnim ljudima,puno interesantnije od ovoga.Naime tamo imas i koeficjente ,pa bi ,normalan dobronamjeran novinar,objasnio citaocima sta to znaci za kvalifikacije u ovoj godini,koliko nasim klubovima nedostaje za manje kvalifikacija,koliko cemo klubova imati u kvalifikacijama,koliko nam nedostaje za dva kluba u kvalifikacijama za LP itd.Ali tko bi tebe (i naravno nalogodavca) mogao zaustaviti da trazis po internetu bilo sta samo da se dokaze da Dinamo nista nevalja.Stoga je i ovaj clanak "dobrodosao".Osobno cestitam >Rijeci na renkingu koji uszput budi receno,nicem ne sluzi osim statistici.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije