Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KREĆU PRIPREME

Dinamo doznao krasnu vijest iz Njemačke, Mamića je poziv osobito razveselio

Zagreb: U 16. kolu 1. HNL susreli se Dinamo i Varaždin
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/6
05.01.2021.
u 08:32

– Kulenović i Menalo ostaju u Rijeci, Karačić u Lokomotivi. Vidjet ćemo još s Đurasekom, koji se vratio iz Varaždina, možda i s još nekim mlađim igračima hoće li ići nekamo. No prijelazni je rok tek počeo – kaže Mamić

Dinamova momčad okupila se u nedjelju i nakon dva dana testiranja plavi danas odlaze u Rovinj na deset dana priprema. Pomalo čudnih priprema, nikad kraćih.

– Ma, ja to i ne bih nazvao pripremama s obzirom na kratkoću jer već 19. siječnja krećemo u nastavak. No valja se prilagoditi, kako je nama tako je i ostalima. Treba tih deset dana dobro iskoristiti, neće to biti regeneracija, bit će puno rada, ali naravno da o svemu moramo voditi računa – kazao je trener i sportski direktor Zoran Mamić.

Samo jedna utakmica

U Rovinju će plavi prije povratka u Zagreb odigrati jedinu pripremnu utakmicu s mađarskim MOL Fehervarom.

– Nemamo potrebe za više, utakmica nosi veće napore, traži i drukčiji trening. Odigrali smo puno utakmica na jesen, pred nama je opet velik broj utakmica i neke naše zamisli lakše ćemo provesti na treninzima. I ljetos je bilo specifično, isto smo se kratko pripremali i onda smo, kako je sezona odmicala, bili sve bolji.

Dinamo je jesen završio sjajno, s odličnim rezultatima i odličnim igrama, za plave bi možda bilo najbolje da se nije ni prekidalo.

– Nemam za čim žaliti kad se to ne može promijeniti. Sad nas čeka ludi ritam, u 60 dana mislim da ćemo imati 17 utakmica, tu smo uračunali i još dvije utakmice u sljedećoj rundi Europske lige, nadamo se da ćemo proći Krasnodar, uza sve uvažavanje, ali mi smo uračunali još dvije europske utakmice do reprezentativne stanke. Imamo dovoljno velik i kvalitetan kadar i držim da to možemo odraditi na najbolji način.

U igračkom kadru zasad nema promjena, moguće je da će neki mladi igrači ulaziti u kadar prve momčadi da bi se moglo više rotirati u tako gustom rasporedu. Zasad nema zdravstvenih problema.

– Nadam se da ćemo takvi ostati i u pripremama, da neće biti ozljeda i propuštanja treninga jer to će biti jako važni treninzi – kaže Mamić, koji je za plave objavio i dobru vijest:

– Leipzig nam je i službeno potvrdio da Joško Gvardiol ostaje kod nas do ljeta, što je za nas izvrsno, i da su time zadovoljni svi, mi koji imamo dobrog igrača, Joško koji će imati puno utakmica, a Leipzig igrača koji će redovito igrati.

Dinamo ima puno igrača koji su na posudbama.

Kulenović i Menalo ostaju u Rijeci, Karačić u Lokomotivi. Vidjet ćemo još s Đurasekom, koji se vratio iz Varaždina, možda i s još nekim mlađim igračima hoće li ići nekamo. No prijelazni je rok tek počeo – kaže Mamić.

Susjedi s Osijekom

Plavi će u Rovinju biti u hotelu Grand Park, a ne u uobičajenoj bazi hotela Lone, koji je prije rezervirao Osijek. No plavi su zato “ugrabili” travnjak u Rovinju, dok će Bjelica sa svojima trenirati u Rovinjskom Selu. Očito je veliko rivalstvo na djelu, a gotovo smo sigurni da Mamić i Bjelica neće zajedno ispijati kave iako će u Rovinju biti udaljeni samo stotinjak metara.

Podsjetimo, Dinamo sezonu otvara 19. siječnja u Maksimiru odgođenom utakmicom s Rijekom

Komentara 4

DU
Deleted user
16:40 05.01.2021.

Jedno pitanje za strucni stozer s obzirom na broj igraca pod ugovorom i evidentu kvalitetu rostera. A istovremeno i vrlo vrlo kratak termin za pripreme, zar nebi bilo pametno odvojiti prvu i drugu momcad i tako sa prvom proci prave pripreme i napucati ih snagom i tempirati vrh forme za sredinu veljace, dakle sada sa top 11 igraca produitu pripreme i regenerirati prema pravilima da budu top za evropu i samim tim i za zavrsnicu hnl, a ovih prvih 3-4 kola odigrati sa rezervama, pa ako se i koji bod prospe njje strasno kad svi ostali u hnl budu oadali snagom on ce imati ovu prvu ekiou u top formi koju uvijek moze dopuniti sa dva tri iz tzv druge ekioe, a mozda i uefi napraviti koji bod vise, jer sad je svaka pobjeda u zavrsnici uefe dobro financijski i koeficcijentom nagradjena

DH
dalibor.hren
15:28 05.01.2021.

Kad će Mamić ml. zapaliti prema Kataru?

ST
Starotopoljanin
09:17 05.01.2021.

ajmo bjelica,skini moj dinamo,kada te nisu dovoljno postivali u njemu,vec doveli bracu od bjegunca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije