Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NBA finale

Dallas Mavericksima prvi naslov u povijesti, Dirk Nowitzki MVP finala!

dallas mavericks
Reuters/Pixsell
13.06.2011.
u 07:42

- Osjećaj da ste najbolji na svijetu - neopisivo! Još uvijek mi je teško vjerovati da se sve ovo događa - istaknuo je Nijemac

Trebao im je jedan od najvećih preokreta u povijesti NBA finala, trebao im je nevjerojatni Dirk Nowitzki koji je igrao sa puknutom tetivom, temperaturom, upalom sinusa... No, jedna im je stvar trebala još više. Naslov NBA prvaka. I sad ga imaju. Pobjedom 105:95 usred Miamija u šestoj utakmici finala doigravanja NBA lige, Dallas Mavericksi okitili su se prvim naslovom u povijesti kluba.

- Osjećaj da ste najbolji na svijetu - neopisivo! Još uvijek mi je teško vjerovati da se sve ovo događa. Radili smo tako dugo i tako naporno za ovaj trenutak. Bilo je to nevjerojatno putovanje za momčad - istaknuo je najkorisniji igrač NBA finala, Dirk Nowitzki koji je u šestoj utakmici gađao samo 33 posto (9 od 27), a u prvom dijelu za njega nevjerojatno loših 1 od 12, ali i takav je zabio 21 koš. Ipak, ovaj put nije morao glumiti heroja. Drugi su ponijeli teret.

- Jednostavno nisam mogao ući u ritam šuta, ali nema veze. Jason (Terry) i društvo su uskočili - pohvalio je Nowitzki suigrače, posebno Terryja koji je ubacio 27 koševa.

Parada za proslavu naslova NBA prvaka, koju su u Miami Heatu planirali čim se okupila moćna trojka, odgodit će se za neka druga vremena. LeBron James tada je nabrajao... Ne jedan, ne dva... ne šest, ne sedam... Govorio je o naslovima, naravno. Jednoga će morati prekrižiti s liste, a nema sumnje da će, iako je u zadnjoj utakmici sezone bio prvi strijelac s 21 košem, svi upirati prstom u njega.

- Nisam kriv za neuspjeh u finalu. Uopće - jasan je bio James nakon utakmice, ali cijeli SAD osim Miamija i nekih dijelova Floride slavi njihov poraz.

I kao da ih ne mrze dovoljno, još su James i Dwayne Wade navukli dodatni bijes košarkaškog svijeta ismijavajući Dirka Nowitzkog i njegovu upalu sinusa. Sad imaju cijelo ljeto za kašljanje...

- Mavsi nisu odustajali i sad zasluženo nose prstenje prvaka. Stara lekcija za sve: Nema prečica do uspjeha - poručio je odmah nakon završetka finala Dan Gilbert, predsjednik Cleveland Cavaliersa, kluba koji je James ostavio prošlo ljeto u potrazi za uspjehom. Zna se komu su te riječi bile upućene...

Trener Dallas Mavericksa Rick Carlisle pridružio se odabranom društvo desetorice trenera koji su ponijeli naslov i kao igrači i kao treneri. On je svoj igrački osvojio s Bostonom 1986.

- Ovo je prava momčad. Ne možemo trčati brzo ni skakati ne znam koliko visoko, ali vjerovali smo jedni drugima i čuvali si leđa čitavu seriju - istaknuo je Carlisle.

Osvajanje naslova ujedno je i posljednji, najvažniji korak u karijerama mnogih igrača Dallasa. Bio je to vjerojatno zadnji pokušaj mnogih od njih da sa scene odu kao pobjednici. Jason Kiddu je 38, Nowitzkom 32, Terryju 33...

- Bio sam dvaput u finalu, očito je treća sreća - istaknuo je Kidd koji je prijašnja dva finala izgubio s New Jersey Netsima.

Završetak kao iz bajke. 13-godišnja potjera za snom, konačno se isplatila Plavom Anđelu. Više ga neće svrstavati u kategoriju "Najbolji igrači u povijesti NBA lige koji nisu osvojili prsten". A ni Jason Terry neće morati kod kirurga na uklanjanje tetovaže s NBA trofejem. Istetovirao se na početku finala. Kao da je znao...

Komentara 3

Avatar billybull
billybull
08:02 13.06.2011.

le who?

WM
west Mo*
13:37 13.06.2011.

drago mi je jer u tom oceanu superiornih crnca se ističe jedan bijelac, Dirk . On je stvarno extra klasa i u samom vrhu svjetske klase isto kao što je bio NAŠ MOZART , pokojni DRAŽEN PETROVIĆ-jedan i jedini koji je krčio put ostalim neamerikancima i koji je po meni NAJBOLJI IGRAČ SVIJETA, da SVIJETA SVIH VREMENA. PONOSAN SAM ŠTO JE hrvatska IMALA TAKVU LJUDSKU I ŠPORTSKU MEGAVELIČINU, ponosan sam što sam ga gledao. Pozdrav iz Mostara BiH za sve HRVATE HRVATSKE i svijeta.

Avatar billybull
billybull
06:52 14.06.2011.

west mo, lijepo je da kao bosanac imas tako visoko misljenje o srbinu iz nase drzave, no sto nije tocno-nije...od hrvata kukoc, a od neamera divac a da ne govorim o all staru stojakovicu neusporedivo su vise znacili i traga ostavili nego doticni....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije