Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PORTUGAL - BIH 1:0

Ćiri se smračilo na stadionu svjetlosti

Bruno Alves
Foto: Reuters
1/10
14.11.2009.
u 21:25

Portugalski nogometaši pobijedili su na lisabonskom Luz stadionu Bosnu i Hercegovinu 1-0, u prvom ogledu dokvalifikacija za Svjetsko prvenstvo naredne godine.



Svjesni da ih u paklu Zenice ne očekuje nimalo lagan posao, Portugalci su stvar željeli riješiti odmah u prvoj utakmici. Od prvog sučeva zvižduka krenuli su napadački zbijajući protivnike na njihovu polovicu. Prvu pravu prigodu Portugalci su imali već u sedmoj minuti.

Brojni promašaji

Slobodan udarac izveo je Deco, koji je u šesnaestercu pronašao Carvalha, koji glavom loptu prebacuje preko svih bh. igrača, a Liedson je, opet glavom, tukao pored vrata Kenana Hasagića. Minutu kasnije BiH uzvaraća promašaj. Loptu ubacuje Misimović, u šesnaestercu Eduarda najviši je bio Ibričić. Lopta je otišla preko gola.

Ćiro Blažević još jednom je iznenadio. U igru je poslao dva napadača. To je, čini se, bio dobar potez. Na početku utakmice stvoreno je nekoliko prilika, ali su se napadači iskazali nepreciznošću i lošim udarcima. Cijelo to vrijeme najveća opasnost s portugalske strane prijetila je od Nanija. Probijao je stranu, centrirao lopte suigračima, driblao protivnike, pucao prema vratima Hasagića...

Najviše zahvaljujući upravo Naniju, pred vratima BiH već u ranoj fazi utakmice označena je opća opasnost. Ako ste se nekada upitali zašto reprezentaciju Portugala zovu europskim Brazilom, jučer ste mogli vidjeti. Ako niste, pitajte obrambene igrače BiH. Zapravo i napadače BiH koji su se vratili u zadnji red pomoći svojim kolegama da sačuvaju gol, a napad je u tom trenutku za bh. igrače bila ‘misaona imenica’.

Pogodak Portugala

BiH se malo pribrala i uspjela igru prebaciti na sredinu terena, ali to nije dugo trajalo. U 31. minuti dogodilo se ono što je pola sata bilo u zraku. Pogodak Portugala. S desne strane ubacio je, tko bi drugi nego Nani, na loptu je natrčao Bruno Alves i glavom je smjestio iz leđa Kenana Hasagića. Malo kasnije Ibišević je promašio najbolju šansu u dotadašnjem dijelu utakmice. Ibričić je u 43. minuti pogodio vratnicu, a dvije minute kasnije Salihović je iz slobodnog udarca pucao zamalo iznad vrata.

U nastavku utakmice nekoliko poluprigoda s obje strane, a igra se iz Hasagićeva šesnaesterca preselila na sredinu terena. Doduše, ne zadugo. Nakon pet minuta ‘zagrijavanja’ Deco je dva puta opasno zaprijetio, a između njegovih prilika još jedan promašaj upisao je i Liedson. Izišao je Nani, ali gdje je on stao, nastavili su Deco i Coentrao. Ćiro je sve karte uvođenjem Muslimovića bacio u napad, ali nisu uspjeli. Džeko je u 89. minuti pogodio vratnicu, a na odbijenom loptom Muslimović je opet pogodio okvir gola. Treći put.

BiH je u utakmici teoretski ostvarila aktivan rezultat za uzvrat koji se u srijedu igra u Zenici. Međutim, veliki problem Ćiri Blaževiću bit će kartoni koje su dobili njegovi sinovi Muratović, Rahimić i kapetan Spahić, te će uzvrat gledati s tribina Bilina polja.

 

Portugal: Eduardo 7, Bruno Alves 7, Paulo Ferreira 6,5, Duda 6, Ricardo Carvalho 6,5, Liedson 6, Deco 6,5 (od 84. Tiago -), Simao 7 (od 88. Almeida), Pepe 6,5, Raul Meireles 7, Nani 7,5 (od 67. Coentrao 6,5). Izbornik: Carlos Queiroz

BIH: Hasagić 6, Spahić 6, Muratović 6 (od 87. Pjanić -), Rahimić 6, Jahić 6,5, Misimović 6,5 (od 82. Muslimović -), Džeko 6, Nadarević 6, Ibišević 6, Salihović 6, Ibričić 6. Izbornik: Miroslav Blažević

1-0: Alves (31)

Igrač utakmice: Raul Meirales

Komentara 77

DU
Deleted user
22:28 14.11.2009.

uz veliku pomoc engleskog govneta,dabogda ga trazili po antlantiku cakljom

Avatar sizif
sizif
23:31 14.11.2009.

E gdje su ona vremena kad su nasi ovako GINULI kao Bosanci na terenu... Ciri cestitke za taktiku i igru. Nedostajalo je samo malo srece...Fanaticna igra za svaku loptu, dugo nisam gledao utakmicu ovakvog tempa. Portugalci melju...

OB
-obrisani-
01:55 15.11.2009.

\"Balkanu hitno mira treba, al niš od tog jer Srbin vreba\", hhahahahahahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije