Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OKUPLJANJE Mic po mic do svake sljedeće utakmice

Červar u blagdanskom tonu: Ruse ne kanimo pobijediti

26.12.2008.
u 16:21

Pripreme hrvatske rukometne reprezentacije za Svjetsko prvenstvo i službeno su započele okupljanjem, no bez igrača iz njemačke (Lacković, Šprem, Anušić, Zrnić, Ninčević, Vuković) i španjolske lige (Alilović, Losert, Metličić, Buntić, Bičanić). Od inozemaca došli su samo Ivan Čupić koji igra u slovenskom Gorenju i mladi vratar Ivan Pešić koji brani u mađarskom Veszpremu.

Očekujem poraze?!
- Da, počele su pripreme,. Znam što svi očekuju od nas i mi samo možemo obećati da ćemo dati sve od sebe, da ćemo ostaviti srce na parketu - rekao je Lino Červar.

Što očekujete od dviju utakmica s Rusijom?

- Poraze - odgovorio je kratko Červar.

Reprezentacija nakon utakmice u nedjelju ujutro odmah odlazi u Osijek. U Zagreb se reprezentacija vraća u ponedjeljak i tu ostaje do 30. prosinca.

- Prave pripreme počinju 2. sječnja u Splitu. Tamo smo do početka svjetskog prvenstva. Održat ćemo dvadesetak treninga i odigrati prijateljsku utakmicu sa Slovenijom, 9. siječanja - istaknuo je Červar.

Koliko će igrača doći na završne pripreme u Split i kada će te ih odrediti?

Teško s Korejom
- Ne znam još točno, a odredit ću ih za nekoliko dana - istaknuo je Červar.

Što se tiče Rusa oni dolaze u sastavu koji će igrati na Svjetskom prvenstvu. Većina igrača igra u Čehovskim medvjedima. S njima smo u posljednje vrijeme igrali puno puta na europskim i svjetskim prvenstviam i redovno smo ih pobjeđivali.

- Pripremne utakmice su pripremne utakmice. Tu rezultat nije toliko važan koliko će biti 16. siječanja kada ćemo svjetsko prvenstvo otvoriti s utakmicom protiv Južne Koreje. To će biti izuzetno teška utakmica za nas. Igrat ćemo pred našim gledateljima i sigurno je da će postojati određeni pritisak. Odlučili smo na ovom prvenstvu iči mic po mic. Uvijek ćemo razmišljati o prvom sljedećem suparniku. Nikako dalje. Samo da nas ozlijede ne pristinu. Io nako imaju dosta problema - zaključio je Lino Červar, izbornik.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije