Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNS Dopredsjednik Ivan Brleković želi hitnu akciju

Brleković: Zgrožen sam Batinićevim suđenjem!

24.11.2008.
u 15:13

Dopredsjednik HNS-a Ivan Brleković traži od šefa Vlatka Markovića hitnu akciju kako bi se spasila regularnost nogometnog prvenstva.

- Treba hitno sazvati sjednicu Izvršnog odbora HNS-a na kojoj ćemo imenovati novog povjerenika za suce, koji će delegirati suce za sljedeće kolo. Budući da je opcija s Beusanom pala u vodu, a sumnjam da bi on prošao i na sjednici IO-a, predlažem da odgovornost preuzme Stjepan Djedović. Ili da bude povjerenik ili da nadgleda rad tročlanog povjerenstva. Predlažem da u njemu budu Trivković ili Šupraha s juga, Matovinović iz Rijeke, te Ivan Novak ili Dragutin Karlo Poljak iz sjeverne regije - kazao je Brleković.

Njegov istup potaknut je arbitražom osječkog suca Damira Batinića na utakmici Rijeka - Croatia Sesvete.

- Zgrožen sam tim dijeljenjem pravde, ono je bilo pogubno za nogomet. Ne umanjujem pobjedu Rijeke, ali na toj utakmici se do zadnje sekunde iščekivalo novo isključenje. Zbog takvih kao što je Batinić, narušeno je povjerenje u sve suce, a mi u HNS-u smo žrtve. Ljudi nas sve smatraju lopovima.

Brleković kaže kako mu je predsjednik Croatije Sesveta Zvonko Zubak rekao da su suci u Rijeku došli u mercedesima C klase.

- Pitam se otkud sucima auti vrijedni 100.000 eura, ali ne namjeravam istraživati porijeklo njihove imovine. Tvrdim samo da Batinić nije dorastao za A listu, a kamoli za međunarodnu listu. Na nju je dospio poprečnim putem, a time su zakinuti suci poput Križarića ili Vučkova - zaključio je Brleković.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije