Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bivši izbornik Irana ima najviše izgleda za novoga šefa hrvatske nogometne reprezentacije

Branko Ivanković prije Bilića

13.07.2006.
u 18:46

Bivši izbornik Irana Branko Ivanković figurira kao najozbiljniji nasljednik Zlatka Kranjčara na klupi hrvatske nogometne reprezentacije. Ivanković je uspješno odradio četverogodišnji mandat pod velikim pritiskom u Teheranu, ima neophodno iskustvo za vođenje reprezentacije, slobodan je i - želi.
Ozbiljno mu konkuriraju samo dvojica nekadašnjih suigrača iz Hajduka i reprezentacije, Slaven Bilić i Igor Štimac.

Bilić ima veće šanse jer radi u HNS-u, na istoj je valnoj duljini s Vlatkom Markovićem, a i prirodno je da iz mlade uskoči u A-reprezentaciju. No, Slaven je možda premlad za teška iskušenja s Rusima i Englezima u kvalifikacijama za EP i bilo bi ga šteta žrtvovati s 38 godina.
Igor Štimac se ne gura u prvi plan, iako se zna za njegove ambicije da preuzme reprezentaciju. No, ne stoji dobro u HNS-u, a i ne bi bilo zgodno da selekciju vodi menadžer koji prodaje Srnu i Niku Kranjčara.

Zvonimir Boban najuglednije je hrvatsko nogometno ime u svijetu, no trenutačno je zaokupljen poslom u "Sportskim novostima", a i nema trenersku diplomu. Bobanovo vrijeme dolazi, njegova karizma i sjajan imidž sigurno će mu donijeti visoku poziciju u HNS-u, dok je Josip Kuže duboko u projektu europskog Dinama.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije