Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zadar uspješniji od bijelih ovog proljeća

Blagajna Rijeke je puna, ali je momčad slabija. Važnija je bila gradnja infrastrukture nego momčadi

04.04.2015., stadion Kantrida, Rijeka - MAXtv 1. HNL, 27. kolo, HNK Rijeka -  GNK Dinamo. Matjaz Kek, Zoran Mamic. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Foto: Goran Kovacic/pixsell
08.04.2015.
u 11:45

U prvoj utakmici između Dinama i Rijeke u nastavku sezone uočljiva je puno veća razlika u kvaliteti nego jesenas, kada je Rijeka imala daleko veću pojedinačnu kvalitetu u napadu (Kramarić, Moises, Jajalo, Kvržić) nego danas.

Dinamo i Rijeka prvu polufinalnu utakmicu kupa igraju pod snažnim dojmom subotnjeg derbija (2:2). Koliko god treneri ponavljali da se danas igra sasvim drukčija utakmica, derbi na Kantridi bio je svojevrsni prolog polufinalu kupa. Kada se izuzme loše suđenje i folklor, usporedba dviju najboljih hrvatskih momčadi u nekoliko se rečenica može svesti na najvažniji element nogometne igre.

Dinamo sve dalje

U prvoj utakmici između Dinama i Rijeke u nastavku sezone uočljiva je puno veća razlika u kvaliteti nego jesenas, kada je Rijeka imala daleko veću pojedinačnu kvalitetu u napadu (Kramarić, Moises, Jajalo, Kvržić) nego danas. Ova momčad Rijeke u napadu ovisi isključivo o učinku Anasa Sharbinija i dvojice bočnih igrača, Marina Leovca i Ivana Tomečaka.

Naravno da se trener Dinama Zoran Mamić u subotnjoj utakmici taktički koncentrirao na svu trojicu. Što se tiče progresije, Leovac je u subotu bio najučinkovitiji igrač Rijeke. Tomečak i Sharbini nisu protiv moćnog Dinama bili dovoljno fizički superiorni da bi mogli stvarati višak kao u ostalim utakmicama HNL-a. Utakmica na Kantridi nije bila odveć kvalitetna, ali su razina agresivnosti i intenzitet u duelima bili na razini Europske lige. Iako u bloku djeluje snažno i organizirano, Rijeka (11 bodova) u nastavku sezone ima toliko problema u napadu da su u HNL-u više bodova osvojili Zadar i Lokomotiva (13 bodova). Ukratko, Dinamo je veliki favorit zbog osjetno veće pojedinačne kvalitete:

– Jasno da je Dinamo favorit i tu činjenicu moramo uvažiti ako objektivno želimo procijeniti svoje mogućnosti. U nekim dijelovima utakmice u subotu nismo dobro izgledali, posebno u onim elementima koje bih više volio vidjeti u našoj igri, a to je veća agresivnost, oduzimanje tzv. druge lopte, skraćivanje prostora... Tu sigurno možemo biti bolji u Maksimiru. Dinamo je pokazao klasu, ali u polufinalu kupa igraju se dvije utakmice.

Slabiji nego 2013.

Matjaž Kek se pred ovakvu utakmicu nije želio upuštati u procjenu pojedinačne kvalitete jer bi se opet morao početi baviti zimskim prijelaznim rokom tijekom kojega je ostvaren klupski rekord (10 mil. eura) prodajom Andreja Kramarića. Novac nije problem! Klupski budžet u 2013. godini službeno je iznosio 56 mil. kuna, tijekom 2014. godine znatno je povećan, a početkom 2015. godine momčad izgleda slabije nego 2013. godine.

Čini se da je ovog proljeća važnija bila gradnja klupske infrastrukture (kamp, stadion) nego dogradnja strukture momčadi.

>> Milanović: Domaći nogomet ne pratim već 20 godina, a reprezentacija treba igrati u Splitu i Rijeci

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije