Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otišao iz Splita

Bivši igrač bijelih: 'Tudor je revolucionar, pokrenut će Hajduk!'

Filip Bradarić
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
1/3
11.02.2020.
u 20:33

Filip se u pola godine u Splitu igrački ‘resetirao’ i spreman je za novi iskorak u karijeri

Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Rakitić (Barcelona), Šime Vrsaljko (Atlético), Ante Budimir (Mallorca) i od ovoga siječnja – Filip Bradarić (Celta Vigo).

Ovo su petorica hrvatskih nogometaša zastupljena u jednoj od najjačih svjetskih liga, španjolskoj Primeri, u kojoj će se prva dvojica, hrvatske zvijezde Modrić i Rakitić, boriti za naslov prvaka, a posljednja dvojica, Budimir i Bradarić, nalaze se u grčevitoj borbi za ostanak.

Filip Bradarić
1/3

Splićanin Filip Bradarić (28) peti je hrvatski nogometaš koji je odjenuo svijetloplavi dres Celte, nakon Gorana Jurića (1991.-1993.), Stipe Andrijaševića (1993.-1994.), Zvonimira Bobana (2001.) i Danijela Pranjića (2013.), ali prvi je koji je u Vigo, španjolski grad na obali Atlantica od 300.000 stanovnika, došao iz Hrvatske lige.

Pet godina izvan Splita

Taj neočekivani transfer iz Hajduka dogodio se ove zime, jer bilo je planirano da Filip, inače igrač talijanskog Cagliarija, ostane u Splitu do ljeta.

– Filip je pet godina bio izvan Splita i bilo mu je stalo da odradi ovu sezonu u Hajduku do kraja – kazao nam je Filipov otac Stipe Bradarić i nastavio:

– Međutim, nakon što se pojavila ponuda Celte, koja je Filipa željela kupiti još dok je bio u Rijeci, i Hajduk i Filip vidjeli su tu svoju priliku. Naime, trener Tudor, razumljivo, nije želio graditi igru na igraču kojega bi imao samo do ljeta, Hajduku je bila primamljiva odšteta od pola milijuna eura, a Filip je vidio novu šansu za dokazivanje u jakoj ligi. Tako je ispalo najbolje za sve.

Filip se u pola godine u Splitu igrački ‘resetirao’ i spreman je za novi iskorak u karijeri.

Celta je u ovom trenutku 17. na ljestvici Primere, dva boda udaljena od kritične zone.

Filip je u prve dvije utakmice, s Eibarom i Valencijom, bio na klupi, a sada dolazi vrlo jaka utakmica s Real Madridom (nedjelja, 21 sat). Jednu jaku su već odradili sa Sevillom i pobijedili 2:1.

Splićanin tvrdi da je potpuno spreman i jedva čeka novi nastup. Debi je odradio protiv Seville jer ušao je u 70. minuti.

Trener Celte je Španjolac Oscar Garcia koji mu polako daje priliku da se dokaže na travnjaku.

– Već sam oduševljen španjolskom ligom. Stadioni su puni, naboj je strašan u svakoj utakmici, bilo da se igra protiv kandidata za ispadanje ili pretendenta na naslov prvaka. To je veliki izazov za svakoga nogometaša. S klupe sam u prve dvije utakmice gledao naša dva vrlo solidna nastupa; na žalost s Eibarom smo odigrali samo 0:0, a kod Valencije izgubili 0:1. Šteta, svi se čude kako smo u tako nezavidnoj situaciji na ljestvici – nastavlja Filip Bradarić.

U Celti je izabrao broj 14, koji je nosio i na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a uskočio je u kopačke Slovaka Lobotke, prodanoga u Napoli za 20 milijuna eura.

– Grad Vigo mi se svidio odmah. Ljudi su pristupačni, a naši navijači, unatoč ne baš sjajnim rezultatima, vrlo pozitivni. Nisam osjetio neki veliki, neizdrživ pritisak. Daju nam potporu u najvažnijim trenucima što će nam naravno puno značiti u borbi za ostanak – nastavlja Bradarić, čiju momčad u domaćim utakmicama u prosjeku gleda nešto više od 17 tisuća gledatelja.

Je li vam ipak žao što ste tako, praktički preko noći, napustili Hajduk? Skupili ste samo devet nastupa u prvenstvu?

– Da, ostao je žal, međutim, svi smo vidjeli kako je prilika da odem u Celtu najbolja za sve. Jednostavno, teško je oduprijeti se zovu jedne od najboljih liga svijeta – kaže Bradarić.

Za Hajduk ste ukupno skupili 58 nastupa, a za Rijeku čak 132. Ta dva vaša kluba borit će se za drugo mjesto u Hrvatskoj ligi?

– Nadam se i vjerujem da će drugi na kraju ipak biti Hajduk. Prošao sam sada pripreme s Hajdukom i vidio kako Tudor unosi revoluciju u igru bijelih, pa i u Hrvatsku ligu. To je nešto potpuno drukčije od drugih, igra ‘igrač na igrača’, visoki presing, i takvim Hajdukom bit će šokirani svi suparnici u Hrvatskoj ligi – ističe Filip.

Želi se nametnuti za EP

Ne bojite se da bi publika mogla brzo izgubiti strpljenje ako bijelima ne krene?

– Da, publika u Splitu je izbirljiva i zahtjevna, ali uvjeren sam da će Tudora prihvatiti. On već iza sebe ima ozbiljnu trenersku karijeru i iskustvo i sigurno će donijeti pozitivan pomak Hajduku.

Kada ste posljednji put dobili poziv izbornika Dalića?

– Sudjelovao sam u akciji Wales, kada smo gostovali u Cardiffu. No nisam zaigrao za reprezentaciju još od 2018. godine. Na žalost, dok sam bio u Cagliariju, nisam imao mogućnosti nametnuti se izborniku, pa se nadam da ću to uspjeti nastupima u Celti. Bio sam na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, i naravno da mi je cilj nametnuti se izborniku i za Europsko prvenstvo 2020. Sad je sve na meni – zaključio je Filip Bradarić.

>>> Pogledajte luksuzni kamp vatrenih na EURU 2020.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije