Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKA - MOLDAVIJA 1:0 Izbornik nakon susreta nije blistao, nedostajali su golovi

Bilić: Nedostajali su genijalci

nagrada-txt.jpg
import
24.05.2008.
u 20:41

Izbornik hrvatske reprezentacije Slaven Bilić nije isijavao od zadovoljstva nakon susreta s Moldavijom. Minimalna pobjeda nije mogla zasititi apetite, očekivalo se više. Iako zadovoljan igrom, priznaje, mreža se mogla bar još nekoliko puta zatresti.

"Hvala odličnim domaćinima Riječanima, nastavili smo ovdje pobjednički niz. Čestitao bih svojim igračima, ali i protivnicima na fer i korektnoj igri", započeo je izbornik. Ipak se radilo o prijateljskom susretu.

Nedostajali golovi
"Prvim dijelom sam zadovoljan, krenuli smo žustro i bez ove trojice koji su nam strahovito bitni. Postigli smo gol, natrčali se, redali prilike. Uz ove dvije naše pogreške, Moldavija nam nije ni zaprijetila", kazao je Bilić.

U prvom dijelu Bilićevi puleni napravili su nekoliko pogrešaka koje su ih mogle skupo stajati - dodavali su protivniku lopte u noge pred vlastitim šesnaestercem.

"Osim tih par pogrešaka, igrom sam zadovoljan. Ipak, ostaje dojam da smo na poluvrijeme mogli otići s još nekoliko zgoditaka u njihovoj mreži. Uveo sam maksimalan broj igrača, nisam želio da se netko ozlijedi ili premori. U drugom dijelu pao je tempo izmjenama, neki su i dalje teški i tromi od priprema. To nam je, na kraju bilo i bitnije od utakmice", dodao je Bilić. Robert Kovač je osjetio bol u tetivi, no izbornik tvrdi kako zasad nije ništa strašno. Nakon konkretnih pregleda znat će se više. Cilj je bio sačuvati ključne igrače, udarni trio koji je protiv Moldavije, vidjelo se, nedostajao.

Moldavija nije klasa
"Odlučili smo da Srna, Kranjčar i Petrić preskoče ovaj susret kako bi bili spremni za posljednji test - Mađarsku. Bolje da nisu igrali sad, nego da ih odmaram pred Euro. Srna je imao teške utakmice, Kranjčar također. Petrić je imao problem s leđima, no to je u redu. Nedostajali su jer oni i namještaju i realiziraju. Nedostajali su nam naši genijalci", dodao je kucnuvši u drveni stol zadovoljan jer nema ozlijeđenih.

Pristupom igrača, dominacijom protiv slabijeg protivnika izbornik je bio zadovoljan. Svjestan je da je Moldavija bila bezopasan suparnik.

"Nisu oni klasa koja nas očekuju na prvenstvu, ali nisu ni Andora. Dobili smo pozitivan rezultat, vidjeli da nakon dobrih akcija promašujemo prilike jer se žurimo, ali to smo očekivali u ovoj fazi priprema", dodao je.

Nakon što je potpisao ugovor s kijevskim Dinamom, Slaven Bilić će ga pustiti na kratak izlet u Ukrajinu.

"Pa neće ići autobusom, zašto ga ne bih pustio, vratit će se vrlo brzo. Njegov je transfer velika stvar za našu reprezentaciju."

Međutim, Vukojević je ipak uskočio u autobus, ali put Čateža, kamo su se reprezentativci direktno uputili s Kantride. Trening je u nedjelju u Brežicama u 10 sati, počinje druga faza...

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije