Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
US Open

Becker: Za Federerove uspjehe zaslužni su supruga Mirka i djeca

29.08.2017.
u 10:03

Federer je pet puta slavio na US Openu, ali posljednji naslov osvojio je sada već daleke 2008. godine. Je li došao trenutak da vrati i tu krunu?

Grad koji Amerikanci smatraju metropolom svijeta, zato mu i tepaju da je Velika Jabuka, od jučer je nedvojbeno tenisko središte globusa. No ovogodišnji US Open, posljednji Grand Slam turnir ove ionako turbulentne teniske sezone, bit će upamćen po brojnim otkazima, i to igrača iz samog teniskog vrha.

U New Yorku nema četvorice iz Top 10, a od petorice najboljih na terenima Flushing Meadowsa gledat ćemo samo dvojicu – Rogera Federera i Rafaela Nadala. Dakle, nema drugog s ATP liste – Andyja Murraya, četvrtog – Stana Wawrinke i petog – Novaka Đokovića.

U takvoj situaciji 36-godišnji Federer je hoćeš-nećeš prvi favorit (tako je i na kladionicama) iako se on ne slaže s tom ulogom.

– To bi bilo pomalo smiješno. Niotkud osvojiti tri Grand Slam naslova u godini dana... Znam da imam velike izglede da postignem dobar rezultat na US Openu, naravno ako ostanem zdrav, ali baš osvojiti trofej? Moramo biti realni, nemam više 25 godina. Nisam siguran da mogu osvojiti tri Grand Slam turnira u jednoj sezoni – napomenuo je Federer kojemu će prvi suparnik u New Yorku biti tamnoputi Amerikanac Frances Tiafoe, 70. tenisač svijeta.

Federer – Nadal prvi put?

Federer je pet puta slavio na US Openu, ali posljednji naslov osvojio je sada već daleke 2008. godine. Je li došao trenutak da vrati i tu krunu? Među onima koji će na to pitanje odgovoriti potvrdno je i bivši višestruki Grand Slam pobjednik Boris Becker, koji je US Open osvojio samo jednom – 1989. godine.

– Hoće li osvojiti 20. Grand Slam naslov? Mislim da su mu supruga Mirka i djeca (par blizanki i par blizanaca – op. a.) velika podrška. Bez njih on ne bi mogao postići sve ovo što je postigao ove sezone. Roger sjajno kombinira ulogu profesionalnog tenisača s ulogom oca i supruga i sigurno će u New Yorku daleko dogurati – istaknuo je Becker.

Ždrijeb je bio nemilosrdan prema dvojici najboljih tenisača u New Yorku, Rogeru Federeru i Rafaelu Nadalu, jer ih tjera da se sučele već u polufinalu. Jasno, samo ako dotad opravdaju uloge favorita.

– Ne znam kako Roger igra ovdje jer se nikad nismo sastajali u New Yorku (iako su međusobno odigrali čak 37 dvoboja – op. a.). Iskreno, u polufinalu bih radije za suparnika imao nekog drugog, ali sad je najvažnije doći do polufinala – kazao je Nadal.

Donna i Petra zajedno u paru

Za razliku od lanjskog pobjednika Stana Wawrinke koji neće braniti naslov, pobjednica u konkurenciji tenisačica Angelique Kerber je tu, ali kako igra posljednjih mjeseci, i ona bi u New Yorku trebala dobiti nasljednicu.

Uz sedmero predstavnika u pojedinačnoj konkurenciji, čija su natjecanja počela jučer, Hrvatska će na US Openu solidno biti zastupljena i u konkurenciji parova. Među tenisačima imat ćemo Ivana Dodiga (u paru sa Španjolcem Granollersom, šesti nositelji), Matu Pavića (s Austrijancem Marachom, deveti nositelji), Nikolu Mektića (s Amerikancem Bakerom, 13. nositelji) i Franka Škugora (s Francuzom Eyssericom).

U konkurenciji ženskih kombinacija imamo čak pet predstavnica: Donna Vekić i Petra Martić nastupit će zajedno, Darija Jurak u paru je s Britankom Broady, Ana Konjuh s Brazilkom Haddad, a Mirjana Lučić-Baroni i ovaj put za partnericu je izabrala Njemicu Petković.

Komentara 1

DU
Deleted user
10:44 29.08.2017.

Boris ima pravo.Za uspjesnu karijeru morate imati razum i racionalnu suprugu. Kod Federera to sve savrseno funkcionira.Za razliku od Beckera,Federer je vise gledao na ljudske kvalitete, a manje na vanjski izgled svoje izabranice.Kod Borisa ovo drugo bilo bitnije.To ga je na kraju dovelo do bankrota.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije