Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Grand Slam

Čilić pobijedio Sandgrena i izborio 2. kolo na US Openu

Marin Čilić
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
28.08.2017.
u 21:40

Sljedeći Čilićev suparnik bit će Nijemac Florian Mayer

Marin Čilić, 7. igrač svijeta, izborio je drugo kolo na posljednjem Grand Slamu sezone. Najbolji hrvatski tenisač pobijedio je Amerikanca Tennysa Sandgrena (105. s ATP liste) sa 6:4, 6:3, 3:6, 6:3.

Međugorac je odlično igrao u prva dva seta. Već na početku je oduzeo servis suparniku i poveo s 3:1, ali kada je servirao za prvi set Amerikanac je vratio 'break' (5:4). U sljedećem gemu Marin je ponovno pritisnuo Tennysa i ponovno mu oduzeo servis, iskoristio je prvu od dvije prilike za prvi set.

Čilić je početkom drugog seta izgubio servis, ali je uzvratio u sljedećem gemu. Nakon što je osvojio svoj servis Marin je ponovno napravio 'break' i poveo s 3:1. Do kraja seta oba su tenisača zadržala svoj servis.

Najbolji hrvatski tenisač imao je problema na početku trećeg seta kada je izgubio svoj servis. Amerikanac je zadržao prednost i osvojio set sa 6:3.

Problemi su se nastavili u četvrtom setu. Marin je kod 1:1 spasio jednu 'break' priliku, a već u sljedećem gemu mogao oduzeti servis suparniku, ali se Amerikanac izvukao. U osmom gemu Marin je ponovno pritisnuo i nakon velike borbe uspio je iskoristiti četvrtu 'break' priliku. Naš je tenisač završio meč sa 6:3.

Sljedeći Čilićev suparnik bit će Nijemac Florian Mayer. Čilić i Mayer dosad su igrali pet puta, omjer pobjeda je 3-2 za našeg tenisača. Međugorac je pobijedio sva tri posljednja dvoboja uključujući i susret 2. kola ovogodišnjeg Wimbledona.

U 1. kolu Florian Mayer je pobijedio Brazilca Rogerija Dutra Silvu sa 7:5, 0:6, 6:3, 6:4.

 

Komentara 3

DU
Deleted user
21:55 28.08.2017.

Kada će žuljevi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije