Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatska u četvrtfinalu!

Babić nije htio govoriti o problemima pa je otišao: Da znam gdje je problem, reagirao bih!

Željko Babić
Foto: DPA/PIXSELL
1/12
23.01.2017.
u 09:00

– Igrali smo tipično za nas. Igramo dobro, a onda odjednom “nestanemo”. Kada su nam se opasno približili, morao sam posegnuti za igrom sedam na šest u napadu.

Rukometaši Hrvatske plasirali su se u četvrtfinale Svjetskog rukometnog prvenstva, pobijedivši Egipat (21:19). Hajdemo reći da je to bilo najmanje što smo očekivali od “kauboja”. Sve drugo bio bi golemi podbačaj. Ispada da je bilo dobro što smo u skupini izgubili od Njemačke jer bi nam Katar bio sigurno mnogo, mnogo teži suparnik od Egipta koji nije ni sjena one reprezentacije od prije 15-16 godina kada smo igrali polufinale SP-a. Prvo poluvrijeme odigrali smo za pamćenje. Primili smo samo sedam pogodaka. Dobro, mogli smo dati puno više od 13, ali nećemo se buniti. I umjesto da u nastavku odigramo barem isto, ako ne i bolje, mi smo odigrali jako, jako slabo i strepili za ishod.

– Uh, dobro su nas pritisnuli u drugom poluvremenu. Bitno je da smo izdržali i održali kakvu-takvu razliku – istaknuo je Zlatko Horvat koji je briljirao u prvom dijelu.

Ivan Pešić, koji je zamijenio Filipa Ivića, počeo je na vratima od prve minute. I skinuo je niz šuteva i obranio dva sedmerca.

– Rekao bih da sam obranio šuteve baš kad je trebalo. Nadam se da će slično biti protiv Španjolske, samo da nemamo tako crnu rupu kao protiv Egipta – istaknuo je Pešić.

Pet utakmica gledali ste s tribina, sad ste odmah ušli i odlično branili. U čemu je tajna?

– U svježini, s obzirom na to da se nisam puno umarao jer nisam branio – u šali će reći Pešić.

Ne vjerujem da nema Nijemaca

U drugom poluvremenu sve konce naše igre u rukama je držao Luka Cindrić koji je na kraju bio proglašen za igrača utakmice.

– Ne znam zašto smo tako naglo pali početkom drugog poluvremena. Trebamo imati malo više discipline i koncentracije. Ako ćemo ovako slabo igrati desetak minuta protiv Španjolske, onda nam se ne piše dobro – istaknuo je Cindrić.

Domagoj Duvnjak još jednom je rekao da je dobro premda izbornik Babić tvrdi drukčije. Izbornik tvrdi da jedva hoda, a Duvnjak je odigrao gotovo kompletnu utakmicu u obrani, ali i napadu.

– Šteta što smo u nastavku prokockali onako visoku i uvjerljivu prednost. Sada slijedi velika utakmica protiv Španjolaca. Nisam ih puno gledao na ovom turniru. Znam da su promijenili izbornika, ali vjerojatno igraju istim sustavom. S obzirom na to da ih nije bilo na OI sigurno su “žedni” medalje – rekao je Duvnjak koji je ostao šokiran ispadanjem Njemačke.

Izbornik nas je dočekao pitanjem:

– Tko je pisao da Mađarska igra loše? Ne čitam novine pa ne znam “krivca”. A Mađari su prošli dalje – rekao je Babić.

Pa vi ste tvrdili da Njemačka igra odlično, a i oni su ispali – odgovorili smo. No, pustimo sad to, kakav je komentar na našu igru?

– Igrali smo tipično za nas. Igramo dobro, a onda odjednom “nestanemo”. Kada su nam se opasno približili, morao sam posegnuti za igrom sedam na šest u napadu. Tu smo njihovu obranu vratili malo unazad pa su naši vanjski imali više prostora, što smo znali iskoristiti – rekao je izbornik.

Kao da nam nedostaje kontrole u napadu u pojedinim trenucima, čim Duvnjak izađe iz igre nemamo ideju. U čemu je problem?

Griješio je i Duvnjak

– Svi su radili pogreške, pa i Duvnjak. Njegova statistika u drugom poluvremenu nije bila tako dobra kao u prvom. No, da znam gdje je problem, onda bih znao reagirati. Ponavljam, ovo je naš maksimum – rekao je.

Mi ipak mislimo da nije. Još nismo odigrali našu najbolju utakmicu na SP-u, a došli smo do četvrtfinala. Kada ćemo odigrati susret za koji ste se pripremali u Ivanić-Gradu i Umagu?

– Ne znam. Nisam prorok. Zašto stalno moramo razgovarati o problemima? Kao da ih nemam dovoljno. Zašto me ne pitate o nekim dobrim stvarima, o našoj odličnoj obrani? Što se mene tiče, hvala na pitanjima, ali sada odlazim – rekao je Babić.

I stvarno je otišao.

Novi problem mogla bi biti ozljeda Luke Stepančića. Stradao je zglob, Luka je šepajući napustio dvoranu. Ako neće moći igrati u utorak, bit će to veliki problem jer više nemamo pravo na zamjenu igrača jer smo već promijenili dvojicu. 

MONTPELLIER – Arena Montpellier. Gledatelja 8000. Suci: Gjeding i Hansen (oba iz Danske).

Hrvatska: Stevanović (0+0), Pešić (11+2), Mihić, Duvnjak 2, Stepančić 3, Gojun, Matulić, Horvat 6 (1), Kontrec, Mandalinić, Štrlek 1, Musa 3, Jotić, Mamić 1, Šebetić, Cindrić 5. Izbornik Željko Babić.

Egipat: Shahin (8+0),Hendawy (5+0), Abouebaid 4, Omar, Ramadan 4, Eissa 3, Abdelrazek, Khairy, Elbassouny, Elmasry, Sayed, Elderaa 2, Elahmar 5 (2), Shebib 1, Sanad, Abdelrahim. Izbornik Marwan Ragab.

Sedmerci: Hrvatska 1 (1), Egipat 2 (4).

Isključenja: Hrvatska 6, Egipat 8 minuta.

Igrač utakmice: Luka Cindrić

Komentara 31

RO
Rocky15
09:46 23.01.2017.

Babiću ako budete tako nestajali protiv španjolske mogli bi nestat i sa SP-a

Avatar Anemični guzonja
Anemični guzonja
10:58 23.01.2017.

Maknite već jednom tog Babića. Ogadio mi je i rukomet i navijanje. Naporan je do boli da svojim trabunjanjem i filozofiranjem

DO
dobarsavjet
11:06 23.01.2017.

On jednostavno nezna posložiti ekipu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije