Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obići će Francusku

Tour de France: Naši rukometaši nikada nisu ovoliko putovali

Hrvatska - Egipat
Foto: Reuters
1/7
22.01.2017.
u 23:49

Sigurno je puno lakše kad se igrači ne moraju seliti iz grada u grad. Nekome će možda zvučati smiješno, ali pakiranje kofera zna biti prilično stresno – rekao je Drux

Bez obzira na to što su naši rukometaši za sat vremena stigli avionom od Pariza od Montpelliera, organizator je ipak mogao malo bolje povezati gradove u kojima se prvo igrala skupina, s gradovima u kojima se igraju eliminacijske utakmice. Kada govorimo o kilometrima, onda je Hrvatska iz Rouena morala u Montepellier, koji je udaljen 900 kilometara, a Mađarska je iz Rouena morala u još udaljeni Albertville. Hajde, kada bi se u tim gradovima igrala završnica, onda bi imalo smisla. No, ako Hrvatska prođe u polufinale, onda mora ići u 900 kilometara udaljeni Pariz. Ne kaže se uzalud da je Tour de France najduža biciklistička utrka.

– Iskreno, moram priznati da smo imali veliki motiv za pobjedu jer nikome se nije išlo tako daleko igrati osminu finala. Pariz je puno bliže i ne moramo se triput seliti kao većina drugih reprezentacija – rekao je Paul Drux, desni vanjski Njemačke.

U povijesti nastupa na SP-ima naši rukometaši nikad nisu između skupine i eliminacija ovako daleko putovali. Na tri natjecanja nismo se uopće micali iz grada u kojem smo igrali. Prvi put nam se to dogodilo na SP-u na Islandu, 1995. godine. Naši rukometaši bili su smješteni u Reykjavíku. Sve utakmice odigrali smo u Hafnafjodoru, Kopavoguru i Reykjavíku, a sva tri grada su u radijusu od 30 kilometara. Drugi put nam se dogodilo da sve utakmice igramo u jednom gradu 2011. Te godine bili smo smješteni u švedskom gradu Malmöu. Sve utakmice igrali smo u Malmö areni, osim one protiv Argentine koju smo igrali u 50 kilometara udaljenom Lundu.

– Sigurno je puno lakše kad se igrači ne moraju seliti iz grada u grad. Nekome će možda zvučati smiješno, ali pakiranje kofera zna biti prilično stresno – rekao je Drux.

Na SP-u 1997., skupinu smo igrali u japanskom gradu Yatsusiru, a eliminacije u 48 kilometara udaljenom Kumamotu. Nije loše bilo ni u Egiptu 1999. godine. Skupina u Ismailiji, a ispadanje u 104 kilometara udaljenom Kairu. Kada je na red došao SP u Francuskoj 2001. godine, ponovno smo se naputovali. Skupinu smo igrali u Besançonu, a eliminaciju u 550 kilometara udaljenom Marseilleu. Naputovali smo se u Njemačkoj 2007., ali su razdaljine bile sasvim u redu. Prvo skupina Stuttgart, pa drugi krug u 140 km udaljenom Mannheimu, pa završnica u 240 km udaljenom Kölnu.

Kao domaćini SP-a 2009. godine igrali smo skupinu u Splitu, a završnicu u 400 km udaljenom Zagrebu. Nije loša bila ni Španjolska 2013. godine. Skupina u Madridu, osmina i četvrtfinale u 300 km udaljenoj Zaragozi, a onda još 300 km do Barcelone... 

Komentara 3

BU
Bubalamala
16:27 23.01.2017.

Bilo bi mi drago da u polufinale morate putovati u 900 km. udaljeni Pariz !

Avatar Niškorist
Niškorist
07:31 23.01.2017.

Ispika bez veze !

SI
sino69
02:00 24.01.2017.

ocito je bolje da putuju jer ne moraju trenirati pod palicom tog klauna neznalice. pakiranje kofera je efektivnije od treninga

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije