Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJAKOV IZBOR

Andrijašević je nada godine: Radošević mu je otvorio vrata...

'09.11.2012., stadion u Kranjcevicevoj, Zagreb - MAXtv 1. HNL, 15. kolo, NK Zagreb - HNK Hajduk. Franko Andrijasevic. Photo: Igor Kralj/PIXSELL'
'Igor Kralj/PIXSELL'
31.12.2012.
u 11:09

Franko je igrač kojeg treba zaustaviti ako želite zaustaviti bijele!

Kraj siječnja kao da je odredio budućnost Franka Andrijaševića. Josip Radošević, sadašnji A-reprezentativac, nije želio potpisati ugovor s Hajdukom, tadašnji trener Krasimir Balakov odaslao je poziv veznjaku Dugopolja Andrijaševiću, posuđenom iz Poljuda, da se pridruži momčadi i krene na pripreme u Tursku.

– Otac mi je javio navečer da ujutro idem na pripreme. Tako je to, kad jednome smrkne, nekome svane – prisjetio se Andrijašević tih dana.

Opasan pred vratima

Tako je počela priča o hrvatskoj nadi 2012. godine. Konkurencija je bila žestoka, ali Andrijaševićeva titula u izboru Večernjeg lista sasvim je zaslužena. Franko se već nakon tih siječanjskih priprema ustalio u momčadi, a pravu afirmaciju u hrvatskom nogometu doživio je dolaskom Miše Krstičevića. Počeo je novu sezonu na zadnjem veznom, a poslije ga je Krstičević gurnuo na poziciju polušpice. Bez obzira na poziciju, Andrijašević se nametnuo kao vodeći igrač mlade Hajdukove garniture. Trkački raspoložen, opasan za gol, zabio je pet golova u prvenstvu, imao je pet asistencija...

Andrijašević je igrač kojeg treba zaustaviti ako želiš zaustaviti Hajduk. Nije loše za jednog 21-godišnjaka koji u Hajduku nikako nije uspijevao dobiti prigodu, čak je htio i otići u Belgiju, ali Poljud ga je radije gurnuo na posudbu u Dugopolje.

Poziv u A reprezentacije

Igrao je Franko za Hrvatsku U-17, U-18, U-19, U-20, U-21, u onoj revijalnoj utakmici u Rijeci Igor Štimac stavio ga je i u A-reprezentaciju.

– Nagrada u Večernjakovu izboru čini me sretnim, to mi je još jedan poticaj za još bolji rad – rekao nam je Andrijašević kad smo ga obavijestili da je on nada godine.

Uz odlične igre u Hajduku u ovoj godini ostat će upamćen i po tome što je propustio derbi s Dinamom zbog vjenčanja. Nije čest slučaj, ali dogodi se...

Svjestan je i Andrijašević da je to minus, nije mu to trebalo, ali imao je barem malo opravdanje.

– Datum vjenčanja dogovorio sam još dok sam igrao u Dugopolju – objašnjavao je tada Andrijašević, ali nije uspio baš sve dobro objasniti.

Ostao je gorak okus, ne samo zbog njega nego i zbog Hajdukova nesnalaženja u cijeloj priči. Ako se dečko nije uspio snaći, morali su čelnici bijelih reagirati kako ne bi ostali bez najboljeg igrača u važnoj utakmici. No, i to je prošlo, Andrijaševića nije poremetila medijska prepiska zbog tog poteza, nego je na terenu postao još bolji. Zanimljivo, i otac mu Stipe, legendarni igrač Hajduka, propustio je rujanski derbi s Dinamom, ali 1989. godine i to zbog prometne nesreće. Pao je s motora. Ali, i Stipe se izvukao, odigrao još puno sezona. Baš kao što se izvukao i Franko...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije