Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Snježna princeza

Ana: Užasno sam se bojala prvog susreta s Janicom

'Croatia\'s Ana Jelusic clears a gate during the first run of the women\'s slalom world cup race in Lienz December 29, 2009. REUTERS/Dominic Ebenbichler (AUSTRIA - Tags: SPORT SKIING)'
'DOMINIC EBENBICHLER'
31.12.2009.
u 12:35

- Osjećam se istodobno i staro i mlado, osam sam godina u Svjetskom kupu, rekla je Jelušić na 23. rođendan.

Ana Jelušić osim što se seli zajedno sa skijaškom karavanom, nosi i vlastite stvari iz majčina stana u Rijeci u onaj koji je kupila u Zagrebu. Vrludavi su se brdski putovi ovih dana poklopili, skija i živi u gradu pod Sljemenom. Svježa 23-godišnjakinja, koja je prebacila sto "kapica" u Svjetskom kupu, priznaje:

– Osjećam se istodobno i staro i mlado, ovo mi je osma godina u Svjetskom kupu, iza mene je više od 100 izlazaka iz startne kućice, a tek mi je 23!

Proslavila je Božić s obitelji u Rijeci, što je rijetkost u životu skijaša. Kiše toliko nije palo od 1986. godine kada je rođena, no nije joj smetalo, maknula se bar na tren od snijega. U razgovoru za stranicu Svjetskog kupa otkrila je:

– Sjećam se kad sam upoznala Janicu. Imala je 14 godina, a ja svega devet. Užasno sam se bojala našeg susreta jer je ona tad već bila tinejdžerka i sjajna skijašica. S vremenom sam je sve bolje upoznavala i sada smo velike prijateljice. Ivica i Janica su tako drage osobe – rekla je Ana.

Generalku u Lienzu odradila je i više nego dobro, šestim je mjestom dokazala sebi da pripada među najbolje slalomašice svijeta.

– To sam bila prava ja. Nisam od velikih najava i hvalisanja, pa tako neću najavljivati velike uspjehe na Sljemenu. Istina je da sam nanizala dosta loših rezultata dosad i da je u istočnom Tirolu prvi put to sličilo na skijanje. Nadam se da će 2010. biti cijela takva. Počevši od Sljemena, naravno – govorila je kroz nesretni kašalj koji je prati gdje god krenula.

Nakon dva dana treninga u Innerkremsu s Nikom, Novu godinu dočekat će u Zagrebu, pa se penje na dvodnevnu "karantenu" u Tomislavcu, nedaleko od mjesta na kojem će biti okrunjena nova snježna kraljica. U Zagrebu je otišla najdalje, bila je korak do krune, postala je snježna princeza. Nema razloga da ne ponovi nešto slično.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije