Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Misa u G.Močilama

Kardinal Puljić zahvalio talijanskim volonterima na pomoći u obnovi

misa,gornja močila,Vinko Puljić
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/4
07.08.2014.
u 19:44

Kardinal je ovdje čest gost, ali svaki njegov dolazak za nas je veliki dan. Volonteri su se ovdje toliko udomaćili da je naš odnos s njima prerastao u fazu pravog partnerstva, rekao je Pater Tolj

Nadbiskup vrhbosanski, kardinal Vinko Puljić danas je pred stotinjak hrvatskih i talijanskih vjernika predvodio svetu misu u župnoj crkvi svetog Ante Padovanskog u Gornjim Močilama u Bosanskoj Posavini. Bila je to kruna male svečanosti koju su u čast skupine od dvadesetak volontera iz biskupije Novara u Italiji, koji već šestu godinu zaredom pomažu u obnovi ove povratničke župe, priredili sami župljani predvođeni župnikom, vlč. Ivanom Toljem.

- Tu sam kako bih izrazio potporu mladim talijanskim volonterima i zahvalio im se na pomoći koju pružaju povratnicima. Također, došao sam da se svi zajedno pomolimo za sve naše prognane kršćane – rekao je kardinal Puljić, koji će sutra predvoditi misno slavlje na svetkovini Gospe Brze Pomoći u susjednom Slavonskom Brodu. Kardinal uvijek rado navraća u župu u Močilama, za koju ga vežu lijepe uspomene. Naime, upravo on je 13. lipnja 2006. godine postavio i blagoslovio kamen temeljac za novu crkvu u ovom mjestu. Pater Tolj, najzaslužniji za izgradnju crkve te pratećeg vjerskog i kulturno-sportskog centra u ovoj župi smještenoj sedam kilometara južno od Bosanskog Broda, zahvalio se nadbiskupu i volonterima.

- Kardinal je ovdje čest gost, ali svaki njegov dolazak za nas je veliki dan. Volonteri su se ovdje toliko udomaćili da je naš odnos s njima prerastao u fazu pravog partnerstva – rekao je Tolj. Talijanski volonteri svake se godine organiziraju i na razne načine pomažu povratnicima u obnovi. Lani su u potpunosti očistili teren na mjestu nekoliko srušenih zgrada i betonirali temelje za izgradnju novih, a ove su godine pomogli u obnovi poplavljene kapele u obližnjim Luščanima. Uz nekolicinu studenata, ostali su većinom zaposleni, pa uzimaju godišnji odmor kako bi pomogli Posavljacima

- Svake godine dolazimo u Bosnu jer znamo da je ovdje teška situacija i da treba pomoći. Na taj način razvijamo i nova prijateljstva i poznanstva – rekao je mladi talijanski volonter Andrea Confalonieri.

>>Misa za don Živka Kustića na zagrebačkom Gornjem gradu

>>U Bukovlju proslavljena Mlada misa vlč. Pavla Mikulčića

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije