Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Štruklijada u Mariji Bistrici

Najbolji štrukli ove se godine peku u stubičkom kraju

Štruklijada
Foto: Alen Brodar
1/9
14.07.2014.
u 12:19

Prvo mjesto osvojio je Restoran Rody iz Gornje Stubice, a drugo Terme Jezerčica iz Donje Stubice, odakle je i trećeplasirani Majsecov mlin

Sladokusci su u Mariji Bistrici ovoga puta došli na svoje. Kuhari iz čak 23 zagorska ugostiteljska objekta na jedinstvenoj manifestaciji Krapinsko - zagorske županije - Štruklijadi, natjecali su se tko će spraviti najbolje zagorske štrukle te ih posjetiteljima nudili po promotivnoj cijeni od pet kuna po komadu, iako su ih nerijetki i dijelili.

Težak posao za žiri

Svi su štrukli doslovce bili razgrabljeni, pa je to ukazivalo da ni stručni žiri, u kojem su bili Branka Kralj, profesorica u SŠ Zabok, Dražen Đurišević, promotor Podravkine kuhinje te ugostitelj Branko Greblički, neće imati lagan posao. Ipak, odlučili su da se ove godine najbolji štrukli peku u stubičkom kraju. Naime, prvo je mjesto osvojio Restoran Rody iz Gornje Stubice, na drugom su mjestu Terme Jezerčica iz Donje Stubice, iz koje je i trećeplasirani Majsecov mlin. U međuvremenu, dok je žiri “muku mučio” , upriličen je i kulinarski show, u kojem su se tri prvoplasirane iz još jedne zagorske manifestacije, Babičinih kolača, natjecale protiv profesionalnih kuharica iz Slovenije koje će spraviti bolje štrukle.

Gosti iz cijele zemlje

- Boljih štrukli od zagorskih nema, bez obzira što rekli na to kolege iz Slovenije. Drago nam je da je Štruklijada prerasla u pravu turističku atrakciju. Posjećenost je velika, a bilo je tu gostiju gostiju iz čitave Hrvatske. Ministarstvo kulture već je štrukle proglasilo nematerijalnim kulturnim dobrom, a nama je cilj i zaštita geografskog podrijetla, zadovoljan je zaključio zagorski župan Željko Kolar.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije