Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ALKA POPRAVILA STVAR

Znate li da je Tajči u originalu pjesme 'Hajde da ludujemo' pjevala o jagodama? Poslušajte kako zvuči


Malmo: Tajči nastupila u popularnom gradskom klubu u haljini u kojoj je nastupila na Euroviziji prije 34 godine
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/9
29.05.2024.
u 17:47

"Pozvao me da mu popravim tu ‘Hajde da beremo jagode‘, jer Tajči je prošla na prvom natjecanju Hrvatske televizije s pjesmom ‘Hajde da beremo jagode‘. Al‘ Zrinko je bio dovoljno šegav, što bi rekli Istrijani, i znao je da to može bolje, otrila je Alka Vuica

Tatjana Cameron Tajči je prije 34 godine nastupila na Euroviziji s pjesmom "Hajde da ludujemo", koju je napisao Zrinko Tutić. No, mnogi ne znaju kako se ta pjesma prvo zvala "Berači jagoda", i imala je refren "Hajde da beremo jagode". O tome je bilo riječi u sinoćnjoj epizodi serijala "Zauvijek autor" Tonija Volarića, posvećenoj Zrinku Tutiću. 

"Ako Novković napravi svjetski hit sa ‘Stari Pjer‘, ako Nikica napravi ‘Nono nono nono, dobri moj nono‘, čekaj čovječe. Ne smije biti komplicirano, mora biti ta jednostavnost. I eto, sa ‘Hajde da ludujemo‘ sam napravio da, imam ti pravo ići na živce, ali ti ne možeš oprati sa sebe pjesmu. Kao vodene kozice je bila zarazna.“, rekao je Tutić. 

"Pjesma se zvala ‘Hajde da beremo jagode‘, tako je bio naziv i tako je išao tekst. Gledali smo može li to bit‘ bolje.“, dodao je Nikša Bratoš. Stvar je popravila Alka Vuica. 

"Pozvao me da mu popravim tu ‘Hajde da beremo jagode‘, jer Tajči je prošla na prvom natjecanju Hrvatske televizije s pjesmom ‘Hajde da beremo jagode‘. Al‘ Zrinko je bio dovoljno šegav, što bi rekli Istrijani, i znao je da to može bolje.

Zrinku se nije dalo snimat tri kazete odvojeno s uputama za ljude, pa bi snimio jednu na kojoj su bile upute Nikši Bratošu, meni, svima. Onda bi na kazeti rekao: Slušaj Nikša, ovdje krećemo u jedan zarazni krug satisfaction, evo to ovako otprilike treba da zvuči, i onda odsvira taj zarazni krug. A slušaj, ti Vuica, ti nađi nešto iz spomenara, nešto što se pamti..." - prisjećala se Alka kroz smijeh i sjajno ga oponašala.

"Uvijek je davao te upute. I upute su koristile" - zaključila je.

VEZANI ČLANCI: 

"Tajči je prije toga imala onaj jedan duet s Harijem Varešanovićem, imala je jedan nastup na kao debitantica sa Delačevom i Marjanovićevom pjesmom na Zagrebu ‘88. I Zrinko je tu opet prepoznao nekoga od koga može napraviti pravu zvijezdu. I to je ‘Hajde da ludujemo‘ i taj Zadar ‘90. godine, to je bilo to.“, rekao je Siniša Škarica. 

VIDEO: Euroviziju su minute dijelile od neviđenog skandala, u javnost su isplivali detalji

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije