Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
danijela martinović

"Zbog joge se osjećam kao da mogu planinu pomaknuti"

danijela (1)
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
1/10
17.02.2013.
u 12:00

– Ashtanga je fizički jako zahtjevna. U samo nekoliko treninga preoblikovala je moje tijelo bolje nego godine provede u teretani. Usto, nakon treninga osjećam se preporođeno, mirno i zadovoljno.

Iako je već godinama u nekoj vrsti treninga, od pilatesa do step aerobike, Danijela Martinović u jogu se nakon samo nekoliko treninga zaljubila. Drevnu vještinu počela je prakticirati prije desetak godina iz radoznalosti i otad na svaki sat odlazi s osmijehom na licu.

– Nekad na satove joge idem i do pet puta tjedno, a dogodi se period i od petnaest dana da ne stignem odraditi pravi trening – kaže energična Danijela. Na početku vježbala je hatha jogu, a trenutačno prakticira vinyasa i ashtanga jogu, koju je pjevačici otkrio učitelj ashtange Tonći Gulišija.

Vježba u grupi

– Ashtanga je fizički jako zahtjevna. U samo nekoliko treninga preoblikovala je moje tijelo bolje nego godine provede u teretani. Usto, nakon treninga osjećam se preporođeno, mirno i zadovoljno. Hvala Bogu, dobrog sam zdravlja, ali kada sam u intenzivnom treningu, toliko sam puna pozitivne energije da imam osjećaj da mogu i “planinu pomaknuti”! Duhovno sam ispunjena i nije me lako izbaciti iz „mog valcera“ – kaže 42-godišnjakinja.

Kako živi na dvije adrese, ima i dva instruktora joge. U Zagrebu u studiju \"Gaia yoga” vježba pod vodstvom instruktorice Sandre, a u Splitu u studiju „Body flow“. Godinama je išla na privatne satove, a ove godine pridružila se grupi vježbača jer, kako kaže, slađe joj je vježbati s grupom ljudi.

– Prednost je joge i ta da su svi pokreti usklađeni s disanjem, a svi dobro znamo koliko je važno znati pravilno disati. Bez vode i hrane možemo izdržati i do nekoliko dana, ali bez disanja samo nekoliko minuta – ističe Danijela, čiji je partner Petar Grašo također sportski tip.

Premijera u teatru

– Petar je godinama trenirao košarku i do danas je ostao vjeran treningu koji uključuje trčanje, utege, a odnedavno trenira i na TRX-u (trakama za vježbanje) – otkrila nam je Splićanka, koja će ove godine prvi put zaigrati u glazbenoj predstavi. Nastupit će u mjuziklu “splitskog đira” Gorana Karana i Nenada Ninčevića “Naša bila štorija” smještenog u 1970. Praizvedba se planira ovo ljeto na splitskom Peristilu.

– Jako me veseli taj projekt jer je nešto u čemu se još nisam okušala – uzbuđena je pjevačica. U glumi se već okušala, među ostalim, i u humorističnoj seriji “Zimmer frei” gdje se zbližila s glumcem Zlatanom Zuhrićem Zuhrom, njenim najdražim partnerom u spotovima.

Komentara 13

DU
Deleted user
12:37 17.02.2013.

Bila je u novogodisnjem programu sa Grasom na TV-u , Izgledala mi je jako lose - zabrinjavajuce. Ne znam kako bi uopce u takvom stanju mogla "planinu pomaknuti"?

MR
Mrzim_registraciju
12:39 17.02.2013.

Pogle ovog glupsona zaostalog 300 godina, da krunice :))))

DU
Deleted user
12:17 17.02.2013.

preporučujem bolje primi se krunice.. i ne znam uopće da li je joj prodaja ploča pala ili što. primjetih i nešto novo na njoj, ajoj,ajoj ali ona je vlasnik svoga tela........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije