Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dance Fest

Veliki uspjeh: Juniori ADF-a prvi u kategoriji hip-hopa u Novom Sadu!

Foto: PR
1/2
27.11.2018.
u 09:08

Mladi plesači Atomica oduševili su svojim nastupom i publiku i suce i treći put zaredom pobijedili u kategoriji hip-hopa.

Odličan uspjeh postigla je prva juniorska postava Atomic Dance Factory-ja osvojivši prvo mjesto u kategoriji hip-hopa na međunarodnom Dance Festu koji se, prije nekoliko dana, održao u Novom Sadu, koji je u tom razdoblju bio centar plesa s plesačima i renomiranim trenerima i koreografima iz cijeloga svijeta. 

ADF su predstavljali prva juniorska i break postava te seniorski ansambl.  Mladi plesači Atomica oduševili su svojim nastupom i publiku i suce i treći put zaredom pobijedili u kategoriji hip-hopa. Pobjeda im je osigurala i ulazak na Gala večer gdje plasman ostvaruje samo Top 20 najboljih koreografija svih plesnih tehnika. S obzirom na to da je ovaj plesni ansambl prije nekoliko mjeseci pogodila tragedija, kada je iznenada preminuo njihov glavni trener Saša Krnetić, ova im je pobjeda posebno važna i draga.

- Bilo nam je teško biti u ulozi trenera nakon našeg prerano preminulog Saše, ali smo Lora Marija Kolar i ja, uz potpunu predanost i povjerenje od strane naših juniora, uspjeli nastaviti taj pobjednički niz i ponovno smo obranili naslov prvaka u hip-hop kategoriji, koja je svim plesačima urbane kulture nekako najbitnija, istaknuo je član Atomica Luka Matić. 

Cilj festivala je stvaranje uvjeta za promociju mladih talenata, autora, razmjenu ideja i podršku umjetnicima u plesnom izražavanju. Ujedno je to i festival koji slavi kvalitetu i raznolikost plesnih stilova kroz nastupe uživo i radionice.

- S obzirom na sve tužne okolnosti u kojima smo se pripremali za ovaj festival, bilo je to neopisivo iskustvo. Mi smo živi dokaz da se upornost i naporan rad isplati. Hvala svima koji su prepoznali naš trud, zaključio je Luka.

Foto: PR

Pod dojmom svega proživljenog, svoju plesnu avanturu opisali su i plesači Tomislav Ivić i Elen Giunio. 

- Plesali smo iz srca i dali sve od sebe i znam, da je bio s nama, i Saša bi bio ponosan što smo ponovno osvojili prvo mjesto i ušli u Gala večer. Bez obzira na veliku tugu koju osjećamo radi njegovog odlaska, to nam je bio i dodatni motiv i stvarno smo plesali i disali kao jedan, rekla je nakon nastupa juniorka Elen koja je u ansamblu već šest godina.

Senior Tomislav priznao je da je u pripremi njihove koreografije bilo i onih manje blistavih trenutaka.

- Nije bilo lako, zapravo još nisam sve posložio u glavi. Treninzi su bili ispunjeni emocijama. Ansambl je otišao u Novi Sad s koreografijom pod nazivom 'Tribute', koju smo posvetili Saši, jer kroz nas i naš trud on će živjeti zauvijek. Ta koreografija je originalno bila njegova ideja, koju smo malo prilagodili za ovo natjecanje.  S njom smo postigli odlično drugo mjesto u kategoriji seniorskih hip-hop formacija te dobili mnogobrojne pohvale i pozitivne komentare od strane drugih trenera i plesača, rekao je Tomislav.

Atomic Dance Factory je neprofitna umjetnička organizacija koja djeluje u sklopu VPS “Radost” čija je djelatnost popularizacija urbanih plesnih tehnika hip hopa i break dance -a kod djece i mladeži. Njihovii plesni projekti prepoznati su i više puta nagrađivani u Hrvatskoj i u svijetu. Nakon nastupa u Novom Sadu, plesači ADF već treniraju za iduće natjecanje u Sloveniji. 

Foto: PR

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije