Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
damir urban

Urban: Sa S. Hauserom dogodilo mi se emocionalno prosvjetljenje

urban
Tomislav Miletić/Pixsell
21.05.2011.
u 10:00

- Kad smo stvarali album, Stjepanu se dogodio uspjeh s čelistom Lukom Šulićem i zaključili smo da bi ga bilo glupo odmah izdati jer bi naš rad jednostavno ostao neprimijećen - kaže Damir Urban.

Riječki glazbenik promijenio je diskografsku kuću, koja će izdati i njegov novi album koji je rezultat suradnje s proslavljenim hrvatskim violončelistom Stjepanom Hauserom. Neobičan spoj dvojice glazbenika moći ćemo čuti početkom lipnja.

Kako ste se upoznali sa Stjepanom Hauserom?

– Sasvim slučajno. Na jednom koncertu trebao sam izvesti duet, a kako mi nitko od prisutnih glazbenika nije odgovarao, a čuo sam da dolazi mladi, nadareni čelist, odlučio sam se za njega. Zakasnio je na probu, te smo pjesmu prvi put izveli uživo.

Zašto ste ga angažirali na albumu?

– Shvatio sam da odlično funkcioniramo, prvi smo se put vidjeli, a svirali smo kao da smo cijeli život zajedno. I njemu i meni dogodilo se svojevrsno emocionalno prosvjetljenje i odlučili smo da moramo snimiti album.

Bavite se i slikanjem...

- Prije nekoliko mjeseci izlagao sam u Zagrebu, no ne gradim paralelnu karijeru. Slikam puno dulje nego što sviram i imam atelje u kojem radim slike, crteže, konstrukcije, a kad se dovoljno njih skupi slične tematike, postoji mogućnost da se to izloži. Trenutačno sam ipak previše zaokupljen glazbom.

Komentara 1

TA
tatacroata
05:43 26.05.2011.

Pokusao sam slusati album! Ponavlajm, POKUSAO! Neslusljivo izdrkavanje Urbana nije uspio prikriti niti Hauser svojim odlicnim sviranjem. Nisam na drogama a \"black label on rocks\" mi nije pomogao da se ufuram u Urbanov film. Sto je najgore, nije mi ni pomogao ni da zaboravim! Uludo potroseno vrijeme i 60 Eura na dobar wiskey!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije