Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rene bitorajac

Udarali su me u lice 
i gušili, jedva sam izvukao živu glavu

rene bitorajac
Foto: Grgur Žučko/PIXSELL
1/3
27.02.2014.
u 08:45

Ovo je drugi put da me netko namlatio i da onda novine izokrenu priču, a da ja doma spavam sa šljivama, kaže Rene

– Bio sam napadnut ciljano, baš na mene su se okomili. Angažirao sam odvjetnika jer želim istjerati pravdu. Ovo je drugi put da me netko namlatio i da onda novine izokrenu priču, a da ja doma spavam sa šljivama. Nisam siguran da više s time mogu živjeti – kazao nam je glumac Rene Bitorajac koji se, nakon slučaja prije deset godina kada se fizički obračunao s djelatnikom Zagrebparkinga, ponovno našao u središtu skandala.

Nije želio k liječniku

Naime, u petak navečer 43-godišnjeg glumca pretukla su dvojica nepoznatih muškaraca u kafiću u Preradovićevoj ulici u Zagrebu. Rene je zadobio ozljede po cijelom tijelu, a prema navodima policije, imao je i ogrebotinu pokraj oka, ali liječničku pomoć nije tražio. No, napad je, tvrdi Bitorajac, bio toliko nasilan da je jedva izvukao živu glavu.

– Ništa nije trebalo šivati pa nisam išao k liječniku. Sada se dobro osjećam, a već idući dan nakon napada bio sam dovoljno dobro da sam mogao sudjelovati u humanitarnom koncertu u Lisinskom – otkrio nam je Bitorajac i opisao tijek nemila događaja:

– Sjedio sam sa svojim prijateljem i kolegom Lukom Vidovićem i kumom Ivanom Kraljem u kafiću u Preradovićevoj. To je inače kafić u koji ne dolaze nekakvi sumnjivi tipovi, ovi su dečki bili zalutali. Bila su trojica, a mene su tukla dvojica. Zalijevali su nas pivom i na moju zamolbu da prestanu jedan od njih lupio me šakom u glavu, a prije toga nije bilo nikakvog verbalnog delikta. Drugi me primio odostraga u kravatu i gušio me pola minute, nakon čega su nas djelatnici kafića izbacili van jer nemaju u kafiću redara pa ih je bilo strah da se ne bi unutra nešto dogodilo. Kad su nas izbacili van, djelatnici kafića uspjeli su me osloboditi od nasilnika. Zadobio sam ozljede po cijelom tijelu i u policiji su me fotografirali – ispričao je Rene. Nakon što je glumac pozvao policiju, koja je na očevid stigla u 23.50 sati, dvojica napadača i njihov prijatelj pobjegli su s mjesta događaja, a Rene je s policijom i prijateljima još sat vremena ostao u kafiću. Luka Vidović i Ivan Kralj, napomenuo je Bitorajac, nisu sudjelovali u tučnjavi. Policija još traga za dvojicom napadača.

– Postoje svjedoci, postoji videonadzor, ljudi koji rade u kafiću i postoji policijski zapisnik u kojem piše kako se sve dogodilo. Napisima po novinama nanesena mi je nepovratna šteta, a daju se krila tim huliganima. Sad će se naći netko tko će reći da treba tog “razjarenog Bitorajca” smiriti, ali jedva sam izvukao živu glavu, stvarno su me gadno napali – rekao je zagrebački glumac.

Nakon ovog incidenta ponovno su na površinu izišla nagađanja da jedan od najboljih hrvatskih glumaca ima naglu narav i kratki fitilj.

>>Rene Bitorajac potukao se u kafiću tijekom izlaska

Crna mrlja

– Ne mogu komentirati glasine da imam kratak fitilj. Ja sam obiteljski čovjek, ujutro jedno dijete vodim u vrtić, a drugo u školu. U životu nikad nikoga nisam prvi udario. Pa visok sam 1,71 metar! – kaže umjetnik, koji je svoj prvi javni fizički obračun prije deset godina često opisivao kao crnu mrlju u karijeri. Bitorajac se tada na parkiralištu Zagrebačkog velesajma obračunao s djelatnikom Zagrebparkinga Ivicom Sutonom. Metalnom šipkom slomio mu je ruku, zbog čega je osuđen na deset mjeseci uvjetne kazne uz rok kušnje od tri godine. Osim toga, ozlijeđenom čuvaru morao je platiti 60.000 kuna odštete za duševne boli.

Ključne riječi

Komentara 42

MV
miroslav.vrsek
09:00 27.02.2014.

A njegovi prijatelji..kolege ..šta su već ...gledali znači...bas lijepo...

Avatar dr. Evil
dr. Evil
10:15 27.02.2014.

**Luka Vidović i Ivan Kralj, napomenuo je Bitorajac, nisu sudjelovali u tučnjavi...Znači "prijatelji" su samo gledali dok su ga ova dvojica mlatili i davili?!? E da sam barem to vidio, pa da pomognem toj dvojici

DU
Deleted user
09:14 27.02.2014.

Pa sa pravima je pio piće a i poslije ostao u kafiću.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije