Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRABRI ISTUP

Transrodni glumac podvrgnuo se operaciji kako bi izgledao muževnije: 'Očekivao sam puno mržnje'

Elliot Page
Foto: Instagram
1/5
22.03.2021.
u 07:00

- U potpunosti sam transformirao svoj život. Prošao sam katarzu koju sam čekao još od 'totalnog pakla' u pubertetu. Taj osjećaj istinskog uzbuđenja i duboke zahvalnosti što sam došao do ovog trenutka u svom životu pomiješan je s puno straha i tjeskobe. Očekivao sam puno podrške i ljubavi, ali i veliku količinu mržnje i transfobije, rekao je Elliot

Transrodni glumac Elliot Page u prosincu je napravio operaciju koja mu je promijenila život. Glumac koji je 2007. kao Ellen Page zaradio nominaciju za Oscar za najbolju žensku ulogu u filmu "Juno" u intervjuu za Time govorio je o operaciji kojom su mu uklonjena masna tkiva grudi, kako bi se postigao "muževniji izgled".

- U potpunosti sam transformirao svoj život. Prošao sam katarzu koju sam čekao još od 'totalnog pakla' u pubertetu. Taj osjećaj istinskog uzbuđenja i duboke zahvalnosti što sam došao do ovog trenutka u svom životu pomiješan je s puno straha i tjeskobe. Očekivao sam puno podrške i ljubavi, ali i veliku količinu mržnje i transfobije, rekao je Elliot koji se od djetinjstva šišao na kratko i nosio odjeću za dječake.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @elliotpage

 

- Jednostavno se nikad nisam prepoznao. Jedan dugi period nisam mogao ni pogledati svoje fotografije, kaže glumac koji je prihvaćao sve uloge, no teško mu je bilo gledati filmove u kojima igra feminizirane likove. Nakon filma "Juno" teško mu se bilo nositi sa slavom, pogotovo nakon što su uslijedile uloge u blockbusterima "X-Men" i "Inception". 

Godine 2014. izjasnio se da je homoseksualne orijentacije, no strahovao je da će mu to onemogućiti nastavak karijere. Tada se udao za Emmu Portner od koje se lani razveo. Podsjetimo, Elliot je lani na Instagramu objavio da je odsad transrodni muškarac.

- Dragi prijatelji, želim podijeliti s vama da sam transrodna osoba, koristim za sebe zamjenice "on/oni" i zovem se Elliot. Osjećam se sretno što mogu to napisati i podijeliti s vama. Zahvalan sam svim ljudima koji su mi bili podrška na ovom putovanju. Ne mogu vam opisati kako je divan osjećaj konačno voljeti samog sebe i hvala svima u transrodnoj zajednici koji su mi bili podrška i inspiracija. Moj posao je stvaran, no ranjiv sam. Istina je, iako se osjećam duboko sretno i znam kakav privilegij imam, da se osjećam uplašeno", u svom obraćanju medijima piše Elliot. Objavio je neke statističke podatke o tome koliko je transrodnih osoba u Americi ubijeno u ovoj godini i koliko ih je pokušalo samoubojstvo.

 

Ključne riječi

Komentara 13

Avatar Botox.Biden
Botox.Biden
07:39 22.03.2021.

Svjetski fenomen. Transrodnošću je izliječio homoseksualnost. 🤡

MK
mksdk
07:24 22.03.2021.

Kada se glava osjeća da je u suprotnosti s tijelom, problem nije u tijelu nego u glavi. Stoga niti rješenje nije u sakaćenju tijela nego liječenju glave.

Avatar Orgasmatron
Orgasmatron
07:54 22.03.2021.

Jadna žena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije