Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zf triler u kinima

"Total Recall: Potpuno sjećanje": Filmski grad velik poput pravoga

total (1)
Foto: "Total Recall: Potpuno sjećanje"
1/5
04.08.2012.
u 20:00

- Htio sam vidjeti kakav je osjećaj provesti večer tamo i onda se ujutro probuditi na tome mjestu. Bilo je lijepo - kaže slavni Irac koji je zbog role također mnoge dane proveo stojeći na kiši.

Svatko se barem jednom osjećao kao stranac u vlastitoj koži. No junaka ZF trilera “Total Recall: Potpuno sjećanje” Douglasa Quaida (Colin Farrell) taj nelagodni osjećaj prati čitav život. Za ulogu u novoj verziji akcijskog hita iz 1990. Farrell se pripremao radeći neuobičajene stvari, uključujući spavanje u Quaidovu stanu i prije nego što su se kamere uključile.

- Htio sam vidjeti kakav je osjećaj provesti večer tamo i onda se ujutro probuditi na tome mjestu. Bilo je lijepo - kaže slavni Irac koji je zbog role također mnoge dane proveo stojeći na kiši, ali je, unatoč tome, svaki dan nakon snimanja otišao dizati utege ili vježbati jogu. Radnja filma smještena je u budućnost, ne tako daleku da je neprepoznatljiva. Vrlo je nalik svijetu kakav bi mogao postati naš. Scenograf Patrick Tatopoulos najponosniji je na svoj rad na ogromnom dizalu koje prolazi kroz jezgru Zemlje i spaja dvije dominantne nacije, United Federation of Britain i Koloniju.

- Nikada ništa slično nisam vidio na velikom platnu. Dizalo je dizajnirano prema konceptu aviona 747 pa djeluje poznato i stvarno ljudima koji gledaju film - ističe Tatopoulos. Jedan od najzahtjevnijih setova bila je Kolonija koju je scenograf izgradio u obliku slova u, a zatim je razrezao kao pitu te se snimao dio po dio da se dobije dojam totalno različitih dijelova grada. - Velik je kao pravi grad. To je jedan od najbolje izrađenih i najdetaljnije ispunjenih radova koje sam ikad vidio na filmskom setu - hvali Farrell.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije