Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljubavne priče legendarnog glazbenika

FOTO Sve žene Miše Kovača: Ljubio ih je nekoliko, a samo jedna ima dušu poput njegove

Arhivske fotografije Miše Kovača
Foto: Arhiva Vecernji list
1/45
28.11.2023.
u 13:35

Mate Mišo Kovač završio je u KBC Split zbog povišene tjelesne temperature, što nam je potvrdila njegova kći Ivana. Prisjetili smo se njegovih ljubavi i tragedija koje su ga s godinama zadesile.

Jedan od naših najvećih pjevačkih legendi, Mate Mišo Kovač u svojoj je desetljećima dugoj karijeri nizao same uspjehe, ali na privatnom mu planu zaista nije bilo jednostavno. Proživio je brojne tragedije i životne teškoće, a poznato je i da se legendarni Mišo čak tri puta ženio. Ovaj Šibenčanin rođen je 1941. godine. Godine 1992. preminuo mu je sin Edi, a tijekom 1990.-ih izgubio je majku i mlađeg brata Ratka. Nakon godinu dana borbe s depresijom, u zagrebačkom stanu si je 1999. pucao u prsa, ali je uspio preživjeti te se u potpunosti uspio oporaviti. 

U pravom je braku s Ljubicom Komadinom bio nekoliko godina početkom 1970.-ih. - Bio sam mu vjenčani kum u prvom braku. Žena mu je bila Ljubica Komadina. Bili smo jako dobri i puno smo se družili i izlazili. Ona je voljela pojesti dobru hranu, a Mišo je bio tip koji je jeo samo kad je morao. Specifičan je bio, ništa nije volio jesti, hranio se samo sendvičima. Sjećam se da smo jednom sjedili u ribljem restoranu. Nas dvoje jedemo oradu, a on od konobara traži sendvič od pršuta. Nisu imali djece. Tu je došlo do nekih problema u njihovu odnosu pa su se rastavili. Ona se kasnije udala i dobila dvoje djece. Umrla je od posljedica moždanog udara. Nakon što se rastao od Ljubice, upoznao je Anitu, Miss teen Jugoslavije, i taj odnos ga je promijenio - svojedobno je rekao Dušan Šarac za Jutarnji list. 

Arhivske fotografije Miše Kovača
1/20

Njegova druga supruga Anita Baturina je 1970. godine, kada je imala točno 17 godina postala je Miss teen Jugoslavije. Mišu je upoznala na zabavi nakon njegova koncerta u sunčanom Splitu. Pjevač je tada bio u braku pa su u početku njihova odnosa bili samo prijatelji, ali je ubrzo između njih zaiskrilo i planula je ljubav. Rastao se 1973. godine te je sudbonosno 'da' ponovno izrekao s Anitom. Njihov pokojni sin Edi rodio se 1975., a kći Ivana 1977. godine. Sve do 1996. zajedno su bili u braku, kada su se odlučili rastaviti i svatko krenuti svojim putem. 

- Kad se dogodila obiteljska tragedija, kad je poginuo naš Edi, obitelj se raspala. Mišo se povukao u sebe i počeo uzimati enormne količine tableta za smirenje. I ja sam mjesec dana bila na tabletama, nakon čega sam se osvijestila i rekla si: 'Tako više ne ide!' Okrenula sam se duhovnom, Bogu koji mi je mjesecima davao odgovore na sva pitanja i pomogao mi da ostanem normalna. Osim toga, upoznala sam sebe, svoje vrijednosti i lakše podnijela sve što se oko mene događalo - iskreno je kazala Anita u intervjuu za magazin Tena, kojeg smo već ranije prenijeli. 

VEZANI ČLANCI:

Godine 1998. naš legendarni glazbenik je upoznao sadašnju suprugu Lidiju Kovač, tadašnju Pintarić. - Lidiju sam upoznao na svom koncertu u clubu The Best 1998. godine. Imamo kako bih ja to rekao isti svijet koji nas cijeni i koji mi cijenimo. Postoje ljubavni parovi, ali oni imaju dvije duše. Lidija i ja imamo jednu dušu - opisao je Mišo u jednom razgovoru za Slobodnu Dalmaciju. Vjenčali su se 2002., a još i dan danas su zajedno. Mišo je često znao isticati kako mu je treća supruga bila spas nakon brojnih životnih nevolja, a Lidija je otkrila kako je između njih planula ljubav na prvi pogled. Lidija je je u intervjuu za 24 Express ispričala da se u Mišu zaljubila na prvi pogled i rekla da se sva ‘zblesirala’ i da je jedino o čemu je razmišljala bilo da je jako privlači i da ga želi poljubiti.

S voljenom Lidijom se pojavio 2022. na finalu hrvatskog SuperSport Kupa između Hajduka i Rijeke. Par je sjedio zajedno na tribinama na Poljudu, a dirljivo je vidjeti da su se cijelo vrijeme držali za ruke. Mišo je nerijetko isticao da mu je upravo 32 godine mlađa Lidija vratila volju za životom i veselje. - Samo Lidiji mogu zahvaliti da sam sve prebrodio. Uvijek je bila uz mene, davala mi snagu za dalje. Uz nju svakog dana imam razloga za smijeh - rekao je jednom prilikom.

Podsjetimo, sinoć je Mišo Kovač završio u bolnici zbog povišene tjelesne temperature, a njegova kći Ivana otkrila nam je kako se on osjeća. - Moj otac je završio u Kliničkom bolničkom centru u Splitu zato što je dobio visoku temperaturu. Nije ništa ozbiljno. Kod starijih osoba koji imaju već neke poteškoće kao on, trebaju otići u bolnicu... Nije isto kao i kod nas zdravih kada dobijemo visoku temperaturu - rekla je glazbenica Ivana Kovač. Glazbenik je kolima Hitne pomoći odvezen u KBC Split, a trenutno se nalazi na odjelu pulmologije. U kratkom telefonskom razgovoru Ivana je zvučala je vrlo smireno i uvjerila nas u to da nema mjesta za brigu. Prošle godine Mišo je trebao nastupiti na dočeku Nove godine u Vukovaru, ali je morao otkazati. Dobio je visoku temperaturu. Bilo mu je jako žao što je razočarao Vukovarce koji su mu se jako veselili. - Rijetko pjevam u novogodišnjoj noći, ali Vukovar je grad koji se ne odbija! Velika mi je čast da za Novu godinu pjevam u Vukovaru jer je to grad koji bi u bilo kojoj zemlji na svijetu bio heroj. Mi moramo biti još jači da bi Vukovar bio idol svih Hrvata - jednom prilikom je poručio Mišo Kovač.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije