Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠKUGOROVA POBJEDA

Splitski festival vratio je publiku na Prokurative

Splitski festival
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/27
09.07.2017.
u 20:20

Da nema ovog festivala, Split bi bio mrtav grad. Svaka čast Tomi Mrduljašu, napravio je odličnu stvar, ustvrdio je legendarni Đorđi Peruzović

– Tata Skugoj, dođi...Tata Skugoj, dođi... Sta radis? – Dozivao je nestrpljivo Marka Škugora sinčić kojeg je mama držala u naručju i pričama zabavljala dok je pobjednik Festivala zabavne glazbe Split 2017, koji je s baladom “Ka’ dica” osvojio publiku na Prokurativama, davao prve izjave. Atmosfera iza pozornice preužarena je od vrućine i hvatanja zraka, ali izrazito sentimentalna jer obitelj Škugor bila je na okupu. Ističući da mu je jedino smeta što je pakleno sparno, a on je u odijelu, izjavio je da se osjeća izvrsno i prije svega zahvalio autorima pjesme.

– Ovu pobjedu posvećujem svojoj majci koja je bila bolesna, ali se, hvala Bogu, oporavila. Ovaj Zlatni galeb je za nju – poručio je Škugor. Nadao se nagradi jer normalno je da svatko tko nastupa želi pobijediti, a posebno je zahvalan splitskoj publici koja je očito odmah prepoznala emocije. Na upit kakve su bile druge skladbe i kolege, Škugor je odgovorio:

– Pa, bili su tu Grdović, Bralić, bio mi je dobar Branko Medak, ali Mia je odlična, senzacija na sceni, nešto novo i nešto obučeno, što je bitnije od svega!

Splitski festival
1/51

Nedvojbeno draga, senzacionalna i drukčija, slobodno se može reći zvijezda Splitskog festivala mlada je Mia Dimšić koja je osim Zlatnog vala za najbolju pjesmu po izboru stručnog žirija (“Sunce, oblak, vjetar”) osvojila i nagradu za najbolji styling i za najizvođeniju skladbu s prošlogodišnjeg festivala “Život nije siv”. – Ne mogu vjerovati. Iznenađena sam, ovo stvarno nisam očekivala.

Prošle godine prvi put sam nastupila na Festivalu. Hvala Splitu i ocjenjivačkom žiriju, rekla je uzbuđena Mia. Na primjedbu da je naveliko hvale starije kolege, uzvratila je kako ih jako cijeni, ali i debitante te poručila da se pjevači moraju međusobno podupirati.

Upitana kako se nosi s ovom iznenadnom popularnošću, simpatična Mija je odgovorila: “Sve ovo može sutra nestati, naglo kako je došlo. Neće me promijeniti.”

Nagradu za najbolju interpretaciju dobila je Kristina Boban, dok je najboljom debitanticom proglašena Domenica Žuvela, nova uzdanica para Huljić. Drugu nagradu publike dobio je Mjesni odbor za pjesmu “Rose”, dok je treću osvojio Krešimir Baričević za pjesmu “Naći ću svoj mir”, izrazito skroman i simpatičan pobjednik TV showa “Nikad nije kasno”.

Novinarima je najbolja pjesma bila “Pape moj” u izvedbi Lovre Lučina koji je dobio i drugu nagradu stručnog ocjenjivačkog suda, dok je treća nagrada stručnog žirija uručena Tomislavu Braliću i klapi Intrade za pjesmu “TI, samo si ti” . Posebna nagrada uručena je i Krunoslavu Kići Slabincu koji je bio vrlo sentimentalan nakon nastupa.

– Uzbuđen sam danas kao što sam bio 1969., kad sam pjevao kao debitant. I nakon toliko godina osjećam se kao da mi je prvi put. Ništa se nije promijenilo, osim položaja pozornice. Nekad mi je bila čast pjevati sa svjetskim zvijezdama i mojim idolima. Dogodine želim ovdje na Prokurativama velikim koncertom proslaviti 50 godina od moga debija, najavio je Kićo.

Originalni i svima omiljeni Mladen Grdović uvjeren je da je pjesma “Dalmatinca mater rodi” prekrasna i da će postati hit.

– Volim splitsku publiku, nastupao sam pred Hajdukom i Torcidom, i sigurno ću jednog dana održati koncert na Prokurativama – poručio je.

– Da nema ovog festivala, Split bi bio mrtav grad. Svaka čast Tomi Mrduljašu, napravio je odličnu stvar. Publika se vratila na Prokurative – ustvrdio je Đorđi Peruzović. Jedinstvena Tereza izjavila je kako je Splitski festival sada drukčiji, ali sve se u životu mijenja. Ističući kako ima mnogo mladih, naročito je pohvalila Miu Dimšić.

– Ta djevojka ima krasan talent i na putu je da napravi karijeru. Mladima savjetujem da budu kao ona, da vole svaku svoju pjesmu – poučila je Tereza.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije