Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ofarb'o sam kola

Slavonski dukati pjesmu za požeški Aureafest izveli na Đakovačkim vezovima

tamburaši
05.07.2016.
u 21:33

Riječ je o pjesmi „Ofarb'o sam jasenova kola“ za koju je glazbu, tekst i aranžman dakako napisao Ivica Grujo Ića

Vrsni đakovački tamburaši „Slavonski dukati“ pod vodstvom Ivice Gruje Iće, autora njihovih najpopularnijih skladbi, novu pjesmu snimljenu za najpoznatiji tamburaški festival  „Aureafest“ početkom rujna u Požegi izveli su premijerno u svome gradu i to u sklopu folklorne priredbe „Đakovački vezovi“ gdje su imali koncert uz goste Stjepana Jeršeka Štefa i Borisa Ćiru Gašparca. Riječ je o pjesmi „Ofarb'o sam jasenova kola“ za koju je glazbu, tekst i aranžman dakako napisao Ivica Grujo Ića.

- Ostajemo vjerni tradiciji pa i je i ova pjesma napisana u duhu izvornih šokačkih skladbi sa ovih prostora - kazao nam je primaš ovog peteročlanog sastava i autor Ivica Grujo Ića. Najavljuju da će za festivalsku pjesmu snimiti video-spot. Iza njih je 16 godina zajedničkog rada, mnogo uspješnih pjesama koje se rado pjevaju u narodu, ali i 25 albuma!

Posljednji album „Slavonija najmilija“ izašao je pod etiketom „Croatia recordsa“ protekle godine.

Uz nastup na „Aureafestu“, te nekoliko gostovanja izvan granica naše zemlje i nastupa u televizijskim emisijama „Slavonski dukati“ namjeravaju godinu okončati novim albumom. Najavljuju da će to biti Božićne pjesme uz tambure što bez sumnje ima dobru prođu među ljubiteljima tamburaške glazbe ne samo u Slavoniji i Baranji već i na drugim područjima Lijepe naše, kao i u dijaspori.

>> Svi nas vole, upucavaju nam se čak i muškarci

Komentara 1

GJ
Gjubrebre
00:41 06.07.2016.

Ma ki ste pa vi? . . . trubaduri.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije