Naslovnica Showbiz Estrada

Slavonski dukati pjesmu za požeški Aureafest izveli na Đakovačkim vezovima

Riječ je o pjesmi „Ofarb'o sam jasenova kola“ za koju je glazbu, tekst i aranžman dakako napisao Ivica Grujo Ića
05. srpnja 2016. u 21:33 1 komentara 993 prikaza
tamburaši
Pogledajte galeriju 1/4

Vrsni đakovački tamburaši „Slavonski dukati“ pod vodstvom Ivice Gruje Iće, autora njihovih najpopularnijih skladbi, novu pjesmu snimljenu za najpoznatiji tamburaški festival  „Aureafest“ početkom rujna u Požegi izveli su premijerno u svome gradu i to u sklopu folklorne priredbe „Đakovački vezovi“ gdje su imali koncert uz goste Stjepana Jeršeka Štefa i Borisa Ćiru Gašparca. Riječ je o pjesmi „Ofarb'o sam jasenova kola“ za koju je glazbu, tekst i aranžman dakako napisao Ivica Grujo Ića.

Aurea Fest AUREA FEST U POŽEGI 'Sedam dana,sedam noći' uz pjesmu, ples, vino i tambure Aurea Fest AUREA FEST U POŽEGI Igor Delač i „Begini“ uz modne novitete i nakit

- Ostajemo vjerni tradiciji pa i je i ova pjesma napisana u duhu izvornih šokačkih skladbi sa ovih prostora - kazao nam je primaš ovog peteročlanog sastava i autor Ivica Grujo Ića. Najavljuju da će za festivalsku pjesmu snimiti video-spot. Iza njih je 16 godina zajedničkog rada, mnogo uspješnih pjesama koje se rado pjevaju u narodu, ali i 25 albuma!

Posljednji album „Slavonija najmilija“ izašao je pod etiketom „Croatia recordsa“ protekle godine.

Uz nastup na „Aureafestu“, te nekoliko gostovanja izvan granica naše zemlje i nastupa u televizijskim emisijama „Slavonski dukati“ namjeravaju godinu okončati novim albumom. Najavljuju da će to biti Božićne pjesme uz tambure što bez sumnje ima dobru prođu među ljubiteljima tamburaške glazbe ne samo u Slavoniji i Baranji već i na drugim područjima Lijepe naše, kao i u dijaspori.

>> Svi nas vole, upucavaju nam se čak i muškarci

Provala
OPREZA NIKAD DOSTA
Većina provala u domove ostane nerazriješena, lani je samo u Zagrebu bilo gotovo četiri tisuće provalnih krađa

A1 izdvaja za Vas