Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Put pod noge

Rene Bitorajac bio bi najsretniji da može putovati s ljubavnicom

rene bitorajac sa suprugom anom
Dino Stanin
12.09.2012.
u 09:30

Glumac će biti naš jedini predstavnik na filmskom festivalu u Helsinkiju jer redatelj Branko Schmidt u to vrijeme bit će na festivalu u Portugalu. Prvi posjet Finskoj Rene će iskoristiti i za razgledanje znamenitosti

Na 25. međunarodnom filmskom festivalu “Love and Anarchy” koji se održava u Helsinkiju od 20. do 30. rujna boje Lijepe Naše branit će dva filma: “Ljudožder vegetarijanac” Branka Schmidta i “Noćni brodovi” Igora Mirkovića.

Sjećanje na J. Koreju

Kako se u isto vrijeme održava filmski festival u Portugalu, u Finsku će od hrvatskih predstavnika putovati samo Rene Bitorajac, i to kao izaslanik filma “Ljudožder vegetarijanac”.

– Putujem posve sam, sa mnom ne ide nitko od kolega iz filma, a ni supruga Ana. Bio bih najsretniji kada bih mogao povesti ljubavnicu, da se ima o čemu pisati – u svom stilu našalio se Rene.

U Helsinkiju će provesti četiri dana, a nada se da će pronaći vremena i za razgledanje znamenitosti, s obzirom na to da prvi put odlazi u tu skandinavsku zemlju. Kao jednu od zanimljivijih zemalja u kojima je bio izdvaja Južnu Koreju u kojoj je predstavljao film “Metastaze”, još jedno Schmidtovo djelo u kojem igra glavnu ulogu.

Dok će on biti na sjeveru Europe, redatelj Branko Schmidt boravit će u puno toplijem Portugalu.

– U ovo jesensko vrijeme zakuha se festivalski život tako da smo morali rasporediti snage. Renea je dopao Helsinki, a film “Ljudožder vegetarijanac” uskoro ćemo predstavljati i u Egiptu, u Kairu – rekao je Schmidt.

Portugal i Indija

Mirkovićev film “Noćni brodovi” ostat će bez predstavnika također zbog festivala u Portugalu.

– Ana Karić, glavna junakinja filma, predstavljat će nas u Portugalu, a ja u studenome putujem u Indiju. Nažalost, Helsinki smo morali izbaciti iz plana putovanja – kazao je Mirković i dodao da se nakon što lansira film ne bavi previše njime.

– Moram priznati da sam tek nedavno saznao za poziv na gostovanje u Finskoj. Produkcija se bavi svim detaljima, a moj je posao samo da napravim što je moguće bolji film – kaže Mirković.

Ključne riječi

Komentara 14

FR
frajercic
14:29 12.09.2012.

recite sto hocete, ali bitorajac je j*backi odradio posao u metastazama.. tko je pogledao zna, tko nije nek ne trkelja

IP
info_punkt
14:30 12.09.2012.

@ćaća... Bitorajac je jedan od rijetkih uvjerljivih i autentičnih hrvatskih glumaca i svakako među 2-3 najbolja glumca danas... vjerojatno su tebi bolji oni ukočeni što glumataju nekakvu bečku školu... ali to nije naša stvarnost, nismo mi Glembajevi, nego smo Bitorajac...

ĆA
ćaćaća
14:11 12.09.2012.

jadno je ko su kod nas zvijedzde..on o glumi zna koliko i ja o pčelarstvu..običan kvartovski kinfa a i to je upitno..a sva gluma mu se se svodi na ponavljanje kvartovkih fraza i žanrovske spike..e selo moje malo:)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije