Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poznati sastav u New Yorku

Prljavci 40. rođendan proslavili i ‘preko bare’

Prljavo kazalište
Foto: Marijana Marinović
1/3
02.05.2018.
u 09:16

Houra se prisjetio prvog nastupa u New Yorku: kat ispod koncerta bila je grčka svadba, a mladencima se stol tresao od svirke Prljavaca.

“Mi plešemo”, “Sve je lako kad si mlad”, “Mojoj majci”, “Heroj ulice”... samo su neki od hitova koje je Prljavo kazalište izvelo tijekom dvosatnog koncerta u klubu The Cutting Room na Manhattanu.

Esencija rock and rolla

Atmosfera u publici užarila se kada se pjevač Mladen Bodalec spustio s pozornice, a Prljavci su još jednom oduševili energijom i sjajnom svirkom. Tako je bend i sa svojim obožavateljima “preko bare” proslavio 40. rođendan grupe koju je 1977. u zagrebačkoj Dubravi osnovao Jasenko Houra, a koja je tijekom proteklih desetljeća dobila status jedne od najvećih rock-grupa u Hrvatskoj i susjednim zemljama. Nakon što su u veljači odradili australsku turneju, sada su na red došle Kanada i Amerika; prvi su koncert odsvirali u Torontu, slijedili su New York i Chicago, a još ih čekaju Los Angeles, San Jose i Vancouver.

– Ne sjećam se više koliko smo puta svirali u New Yorku, ali sjećam se anegdote našeg prvog nastupa 1989. Doveli su nas u neku veliku dvoranu, a tamo grčko vjenčanje. U čudu sam pitao: je ‘l mi to sviramo na svadbi u New Yorku. No, naš je nastup bio u dvorani kat iznad, a publika je toliko skakala, plesala i bučila da se mladencima stol tresao. Stalno sviramo u velikim prostorima, ipak smo mi bend koji voli pozornicu na kojoj može trčati, skakati i razmahati se, no ovaj klub nam je odlično legao. Kod ovakvih svirki ne oslanjate se na produkciju, nego koncert morate odraditi tako da prolijete i znoj i suze. No, mi smo počeli kao klupski sastav i volimo se vratiti toj esenciji rock’n’rolla – rekao je Jasenko Houra.

Posjet slavnom slastičaru

Dečki već imaju pjesme za novi, 15. album, ali on dolazi na red nakon turneje i velikog koncerta 31. svibnja na Zagrebovu stadionu. Novi album planiraju objaviti do kraja godine, a Jajo piše i knjižicu o povijesti sastava.

– Svaki je nastup jedinstven, nikada se ne ponavlja. Nije samo Trg bana Jelačića bio poseban i predivan. Nezaboravan je i prvi nastup u Dubravi gdje smo svirali na plesnjaku i ljudima koji su izveli van žene uništili večer – prisjetio se Jajo koji će kratki boravak u New Yorku iskoristiti za posjet New Jerseyu i čuvenom slastičaru Buddyju Valastru, zvijezdi kulinarskog showa “Cake Boss”.     

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije