Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Showbiz Zvijezde

Prerana smrt glumice šokirala je mnoge, a ono što je uslijedilo lomi srca i najhladnijima

Sonja Savić pronađena je mrtva u stanu svojih roditelja. Unatoč brzoj reakciji hitne pomoći nije joj bilo spasa.
15. rujna 2019. u 11:24 34 komentara 98661 prikaza
Foto: Youtube/Screenshot

Da ju nije zadesila tragična sudbina na današnji dan glumica Sonja Savić proslavila bi 58. rođendan. Sonja je bila jedna od najljepših i najpopularnijih glumica bivše Jugoslavije, a glumom se počela baviti sa 16 godina.

Snimka postala viralan hit! Slavni glumac u centru grada napravio ono što nitko ne bi očekivao

Tijekom karijere odigrala je više od 50 filmskih uloga među kojima su i one u filmovima "Život je lep" za koji je nagrađena na filmskom festivalu u Veneciji, "Balkanski špijun", "Mi nismo anđeli" i brojni drugi... Poznata je i po ulozi u popularnoj TV seriji 'Vratit će se rode' u kojoj je odigrala lik Darinke.

sudar u Koprivnici Naša poznata influencerica sudjelovala u prometnoj nesreći

Publika ju je obožavala pa ni ne čudi što je njezina tragična sudbina mnoge zavila u crno. Sonje je pronađena mrtva u stanu svojih roditelja 23. rujna 2008. godine u 47. godini života. Obdukcija je pokazala da je nesretna glumica preminula od predoziranja heroinom. Njezinu smrt prijavio je njezin tadašnji partner koji je s njom bio u stanu, a unatoč brzoj reakciji hitne pomoći glumici nije bilo spasa. Djelatnike hitne pomoći navodno je šokirao je prizor koji su zatekli u stanu koji je bio u potpunom kaosu. Na podu su pronađene šprice pomoću kojih su se glumica i njezin partner drogirali, a osim jednog madraca na podu u stanu nije bilo nikakvog namještaja.

baš kao diana Povratak u javnost zbog humanitarnog cilja oduševio i najveće protivnike Meghan Markle

Posljednjih godina života Savić se povukla u sebe i sve se manje bavila glumom. Navodno je patila za svojom generacijom i članovima kultne rock grupe EKV. Često je smatrala da je zanemarena i nedovoljno shvaćena na srpskoj sceni.

U jednom od posljednjih intervjua prije smrti koji je dala za emisiju Balkanskom ulicom rekla je da je njezin ideal kratka i vesela smrt budući da joj je život izgubio smisao jer nije osnovala obitelj i produžila svoju lozu. Nesretna glumica pokopana je u rodnom selu svog oca 25. rujna 2008. godine, a na sprovodu nije bio nitko od njezinih kolega. Unatoč tome što je svojim ulogama zadužila jugoslavensku kinematografiju otišla je sama i zaboravljena.

Ivan Ljubičić
hollywoodska priča
Prepoznajete ga? Kao izbjeglica došao iz Banje Luke u Hrvatsku, a danas je težak milijune eura
HUB
FINANCIJSKA EDUKACIJA
Važnost kreativnog pristupa u financijskom obrazovanju mladih
  • samoborka:

    Pridružujem se iskazima sućuti (saučešća!?) Večernjaku.

  • ja-ma:

    Pomislih da je umrla neka zbilja poznata kad ono opet srbija i to prije 11 godina.Bože pomozi!

  • krotitelj:

    a ha ha ha smečernji u svom stilu !