Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Masterchef

"Obitelji sam nakon ispadanja prvo spravio ribu, to im je nedostajalo"

'davor sreng'
'PXL Fotodesk /Vecernji'
10.06.2011.
u 23:10

– Ljubičasti luk koji je previše otišao u karamelizaciju krivac je za moje ispadanje. Nije mi žao zbog toga jer sam htio da Šime uđe u finale, na mladima svijet ostaje – dobrodušno će obrtnik iz Zagreba.

Posljednji gastroduel u prvoj sezoni "Masterchefa" za Davora Šrenga bio je i posljednji dan boravka u tom showu. Plavi tim, kojem je sinoć bio vođa, izgubio je od crvenog tima koji je bio uspješniji u pripremanju banketa za vodeće ljude hotela Esplanade.

Napokon s obitelji

Poraženi Davor i članovi njegova tima Srđana i Šime u eliminacijskom izazovu dobili su nimalo lak zadatak – spraviti kopiju jela člana žirija Mate Jankovića.

– Jelo ima sve komponente brudeta, u ustima treba biti brudet, ali prezentacijski to ne treba biti. Problem će biti multitasking i prezentacija, čak i kost ima nekakvu priču – pokušao je Mate kuharima amaterima objasniti zamke u svom jelu. Njegova pomoć Davoru nije previše koristila jer nije uspio u imitaciji Jankovićeva tanjura.

– Ljubičasti luk koji je previše otišao u karamelizaciju krivac je za moje ispadanje. Nije mi žao zbog toga jer sam htio da Šime uđe u finale, na mladima svijet ostaje – dobrodušno će obrtnik iz Zagreba. Od ostalih kandidata i žirija naučio je mnogo novih kulinarskih trikova, a iz sjećanja mu se nikada neće izbrisati prva kutija iznenađenja.

– Tada mi je bilo najteže, na prvoj kutiji iznenađenja, kada smo kuhali jetrica. Moja je Tom Gretić opisao kao metalna – prisjetio se 44-godišnji Davor. Iz svake kritike i neuspjeha u ovom showu izvukao je samo pozitivne stvari.

– Za štednjakom sada definitivno mogu dati više nego prije ulaska u show – kaže Šreng. Njegove tri vjerne navijačice, supruga i dvije kćeri, jedva su dočekale da se vrati kući i spremi im ribu.

– Dok sam bio u "Masterchefu", bile su zakinute za riblje delicije jer nijedna od njih nije baš luda za čišćenjem ribe i to je obično moj zadatak, tako da ću im sada neko vrijeme sigurno spremati ribu – veli simpatični Davor.

Želja mu je otvoriti klub za ljubitelje dobre hrane u kojem bi uz finu papicu drugima prenio iskustva iz gastroshowa Nove TV koji sljedeći tjedan ulazi u završnicu.

– Volio bih uz pomoć ostalih kandidata naučiti ljude kako od malo namirnica mogu skuhati vrhunska jela – objasnio je.

Šime je njegov favorit

U showu je ostalo samo pet kandidata, Srđana, Šime, Robert, Vedran i Matija, i od utorka do petka svaki će dan ispasti jedan od njih.

– Moj je favorit definitivno Šime jer ima svoje ideje u kuhanju i nikada ne odustaje od njih, čak ni kad mu drugi sugeriraju da te ideje nisu baš tako dobro – govori Davor. Umijeće kuhanja ostalih kandidata pohvaljuje i opisuje ih kao prave zaljubljenike u kuhanje i hranu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije