Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOYTRONIC

Nova karijera frontmena ET-ja: 'Dobio sam veliko priznanje iz Bruxellesa!'

Boyotronic
Foto: Boytronic
1/7
17.06.2018.
u 06:55

- Fotografijom se bavim još od 90-ih godina. Tada je bilo i smiješnih situacija kada su prvo meni fotografirali na koncertu s ET-jem u Domu sportova, a onda za nekoliko dana ja s njima fotografiram druge izvođače - kaže Boytronic

Boytronic je ljubiteljima glazbe u Hrvatskoj dobro poznato ime budući da je jedan od osnivača, dugogodišnji frontmen i skladatelj popularne grupe ET. I dok trenutno pauzira u glazbi, Boytronic je sve uspješniji u fotografiji budući da se njegov hobi pomalo pretvorio i u ozbiljni posao.

- Fotografijom se bavim još od 90-ih godina. Tada je bilo i smiješnih situacija kada su prvo meni fotografirali na koncertu s ET-jem u Domu sportova, a onda za nekoliko dana ja s njima fotografiram druge izvođače. Nikome ništa nije bilo jasno - sa smiješkom nam priča Boytronic, koji je tada bio i suradnik Večernjeg lista.

S obzirom da je i zaljubljenjik u avijaciju logično je da je jedan od foto žanrova koje njeguje tzv. “plane spotting”, pa  već nekoliko godina s kolegama Josipom Škofom i Darkom Maretićem administrira Facebook spotting stranicu “Croatian Aero Creative Photography” a svoje radove objavljuje i povremeno prodaje na jednoj od najvećih svjetskih spotting web stranica - “Aiplane-pictures”..

- Upravo preko te stranice prije mjesec dana kontaktirali su me iz Eurocontrola zbog jedne moje fotografije aviona Croatije Airlines. Radi se o Airbusu A319, koji uzlijeće iz zagrebačke zračne luke. Meni osobno prosječna fotka kakvih sam napravio stotine,ali eto, njima se jako svidjela. Naime, Eurocontrol je europska međunarodna organizacija za sigurnost i kontrolu zračnog prometa čiji je član, među 41 zemljom članicom (i dvije pridružene), naravno i Hrvatska kontrola zračne plovidbe - Croatia Control ,a glavno sjedište im je u Bruxellesu, gdje su krenuli u renoviranje konferencijskog centra.Trebale su im fotografije formata 4 metra širine aviona raznih avio-kompanija sudionika u zračnom prometu. - kaže Boytronic. Vodstvu Eurocontrola se ta fotografija toliko svidjela da su Boytronicu za nju ponudili i pristojan honorar. Tako je njegova fotografija jedina koja u Eurocontrolu koja prikazuje avione Croatia Airlinesa.

- U fotografskom smislu nije to neki uspjeh ali da se zainteresiraju baš i isključivo za moju fotografiju s obzirom da na webu postoje stotine tisuća fotografija raznih autora i kompanija, pa tako i Croatije Airlines, predstavlja meni neko malo osobno zadovoljstvo, nagradu i priznanje. Ne smatram se nekim fotografom i svoje radove sramežljivo i tek ponekad dijelim sa malim brojem prijatelja na zatvorenom zidu svog Facebook profila pa sam tek prije par tjedana kreirao svoju FB stranicu „Boytronic Photography“ da ipak te neke momente koje bilježim kamerom 20 i više godina podIjelim sa javnosti. Možda se nekome i svide moja "nedjela" - kazao je Boytronic. 

Boyotronic
1/7
Ključne riječi

Komentara 6

PU
paul-umpe
07:46 17.06.2018.

mozete molim vas napisati sta je frontmen.jeli on ide na ratiste na front ili ma ne znam....bas sam se zbunio.cuj frontmen.bas smo moderni

MU
mulag
08:39 17.06.2018.

mogo se zaposlit na aerodromu pa bi bio pored aviona i naslikavao se

AL
ALupen
09:07 17.06.2018.

Pozdrav šul kolegi iz iste klupe. Braća ribar 77'-85' ( A.W.)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije