Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U listopadu

Nervozni poštar specijalni gosti na koncertu Brkova u Domu sportova

24.08.2018.
u 15:54

Brkovi, praćeni Nervoznim poštarom, vraćaju se u Malu dvoranu Doma sportova tri i pol godine nakon nezaboravnog rasprodanog koncerta.

Nervozni poštar, kultni bosanskohercegovački folk'n'roll bend, nastupit će kao specijalni gosti na koncertu Brkova u zagrebačkom Domu sportova 20. listopada.

Grupa Nervozni poštar nastala je početkom 80-tih u glavi dr. Fadila Šabovića koji je shvatio da ima pravu ideju za bend kada je, radeći kao ljekar u stanici hitne pomoći u Busovači, pijanom čovjeku šio ranu. Pijanac je glasno pjevao narodne pjesme dok ga je za ruku držala pjevačica iz obližnje kafane, u kojoj se u tuči netom prije toga ozlijedio. Šabović kaže da mu je sinulo da je ljudima trebao žešći narodnjak od onog kojeg su imali i rodila se ideja o Nervoznom poštaru. Šabović je potom upoznao poznatog pjevača novokomponirane narodne muzike Rustema Nezirovića Ruleta i jednog od najpoznatijih sarajevskih heavy metalaca i izrađivača gitara iz tog razdoblja, Nikolu Nidžu Mitrovića. Fadil im je rekao da trebaju svirati njegove pjesme, svaki na svoj način. Rule treba pjevati folk, a Nidžo svirati hard rock u isto vrijeme ne respektirajući previše jedan drugog.


Nakon dugog uvjeravanja grupa je započela s radom i ubrzo snimila svoj prvi album "Vazda – gazda" za Jugoton. Ipak, svoje prvo pravo pojavljivanje u javnosti imali su na festivalu narodne glazbe"Ilidža '85" u listopadu 1985. godine. Nervozni poštar s pjesmom "Sarajevo, slatki dome moj" uvjerljivo osvaja prvo mjesto sa 91% glasova publike, što je jedinstven slučaj u povijesti tog festivala. Zanimljivo je da su ostali sudionici festivala, redom narodnjaci, članove tada potpuno nepoznatog benda smatrali za nosače instrumenata, a ne konkurentski bend.

Odmah nakon pobjede na festivalu, na krilima iznenadnog uspjeha Rule napušta bend u potrazi za solo karijerom, a Fadil nalazi zamjenu u liku Nusreta Doličanina, također mladog i veoma nadarenog pjevača, glasa veoma sličnog Ruletu, što je pomoglo bendu da nastavi dalje zacrtanim putem.

S Nusretom kao vokalom bend će za objaviti sljedeća četiri albuma u 80tima i postati jedan od najkomercijalnijih izvođača tadašnje države čiji utjecaj će se u sljedećim desetljeća osjetiti na puno bendova od kojih su Brkovi definitivno najviše iskočili.

Od 90-tih do danas grupa je nekoliko puta prestajala s radom i ponovo se okupljala, a početkom prošle godine definitivno su se vratili na scenu albumom “Nervozni poštar 2017”.



 

Brkovi, praćeni Nervoznim poštarom, vraćaju se u Malu dvoranu Doma sportova tri i pol godine nakon nezaboravnog rasprodanog koncerta. Bend će tom prilikom, uz najveće hitove dosadašnje karijere, predstaviti album “Hormon sreće” objavljen u lipnju.
Ulaznice su u prodaji po cijeni od 70 kn u pretprodaji, odnosno 80 kn na dan koncerta. Ulaznice se mogu kupiti u Dirty Old Shopu (Tratinska 18), Rockmarku (Berislavićeva 13), Aquarius CD Shopu (Varšavska 13), na svim prodajnim mjestima Eventima i online na  www.eventim.hr.

Komentara 4

JO
jovanovic
19:30 24.08.2018.

sta ti pjevas sloven??

SL
slovenc007
17:52 24.08.2018.

Zar če zaBranitelji to dopustiti? I oni pjevaju narodnjake.

UM
umnjak
20:57 24.08.2018.

Narodnjacki tresh na koncertu Brkova Mislim da im vise nikad na koncertu necu otici..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije