Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ne krije ponos

Naša glumica pokazala uspješnog brata: 'Postao je najmlađi doktor znanosti u Hrvatskoj'

Foto: Instagram
1/8
31.05.2023.
u 18:25

Glumica Jagoda Kumrić, koju smo donedavno gledali u hit seriji Nove TV 'Kumovi', ne krije ponos zbog mlađeg brata Marka

Splitska glumica Jagoda Kumrić (31), koju smo donedavno gledali u hit seriji Nove TV 'Kumovi', ne krije ponos zbog mlađeg brata Marka koji je postao najmlađi doktor znanosti među medicinarima u Hrvatskoj. Koliko je sretna zbog bratove titule Kumrić je pokazala i na svom Instagramu objavivši nekoliko fotografija s novopečenim doktorom znanosti. 

- Ovo je moj brat Marko i danas je postao najmlađi dr.sc. među svim dr.med. u Hrvatskoj.❤️ Ja samo poziram i skupljam lajkove.
Bravooooo - napisala je glumica u opisu fotografije ispod koje su se počele nizati čestitke na Markov račun. 

Foto: Instagram

Ubrzo nakon obrane doktorata Marko je proslavio u društvu sestre Jagode i ostatka obitelji. - Ovo smo mi kada smo pristojni - poručila je glumica uz fotografiju na kojoj veselo pozira s bratom, majkom Sanjom i ostatkom obitelji. 

Foto: Instagram

Inače, Jagodin mlađi brat medicinu je završio 2020. godine u Splitu, a dobitnik je Dekanove i Rektorove nagrade. Dobio je i nagradu za mladog znanstvenika 2023. godine koju dodjeljuje splitsko sveučilište. Osim znanosti posvećen je i sportu, a već se dokazao i kao sjajan judaš. 

- Trenutačno sam asistent na Medicinskom fakultetu u Splitu, na Katedri za patofiziologiju jer je to bio jedini način, taj hibridni model, da se nastavim baviti i džudom. Jer trenirati dva puta dnevno i putovati na natjecanja baš i ne možete radite li u ambulanti. Tako će biti dok ne završim s džudom, a potom mi slijede bolnički dani - rekao je Marko u siječnju za Večernji list.

U medijima je ranije govorio i o svom doktoratu. - Doktorat mi se temelji na bolesti kardiovaskularnog sustava i to onoj koju mnogi zanemaruju, a kumulativno u svijetu ubije najviše ljudi. Radi se o hipertenziji, odnosno laički rečeno povišenom krvnom tlaku, dijagnozi koju mnogi imaju, ali često zanemaruju i nerijetko smatraju da ide u skladu s godinama. Sam doktorat ima dugo i nezanimljivo ime koje bi zvučalo pretenciozno da ga iznesem, ali može se reći da smo pokušali doprinijeti razumijevanju mehanizama koji su u podlozi razvoja visokog tlaka te djelovanje određenih dodataka prehrani u borbi s istom - kazao je ranije za portal Makarska Danas.

VIDEO HRT-ova novinarka ima neobičan hobi

Komentara 2

Avatar Tombstone
Tombstone
19:16 31.05.2023.

A da nije buraz "glumice" ne biste ga ni spomenuli?

ZA
zagi101
23:33 31.05.2023.

glumica??????????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije