Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Hoću život'

Narodni zvuci u novoj pjesmi Fijakera

Fijaker
Foto: Screenshot Youtube
1/2
04.03.2016.
u 16:44

Tekst za pjesmu napisao je Orče Zafirovski, a glazbu Grigor Koprov

Sve popularniji tamburaški sastav „Fijaker“ iz Osijeka proslavio je 9. rođendan novim singlom i spotom "Hoću život", kojim najavljuju rad na novom tj. trećem albumu. Tekst za pjesmu napisao je Orče Zafirovski, a glazbu Grigor Koprov. Pjesma je u njihovu prepoznatljivom stilu pomaka tambure ka narodnoj glazbi. Videospot je snimljen u hotelu „Picok“ u Đurđevcu te u vožnji Slavonskim Brodom, a premijerno je  prikazan na CMC televiziji. Ovih dana oni promoviraju novi uradak, a upućen je našim televizijskim kućama.  

Ovi vrsni tamburaši  posljednji studijski album "Par koraka od meraka" objavili su u nakladi „Croatia recordsa“ u ljeto 2014. godine. Na albumu je 10 pjesama s kojima se ovaj tamburaški sastav predstavio na nekoliko festivala. Pjesma "Malo dana ostalo" izvedena je na festivalu "Zlatne žice Slavonije" u Požegi, a pjesma "Četrdeset jeseni" predstavljena je na festivalu "Zlatni glas Zlatne doline" u Kaptolu. Kao i s prvog albuma, prodanog u visokoj nakladi, pjesme sa ovoga postale su hitovi.

U međuvremenu „Fijakeristi“ su snimili dvije pjesme s poznatim pjevačem narodnih pjesama Duškom Kulišem od kojih je skladba „Kćeri moja, sine moj“ u kratkom vremenu postala popularna i rado svirana na obiteljskim feštama, posebice nakon rođenja kćeri.

>> Treći album Garavuša uz potporu muškarca i to bubnjara

>> Preminuo Ekrem Jevrić

Komentara 1

ZG
ZGexil
21:18 04.03.2016.

Fijaker, vrsni tamburaški naj sastav Hrvatske, bliže i šire okolice, bez konkurencije. svaka čast i naklon.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije