Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opasnost nad glavom

Nakon potresa Dragan Despot na društvenim mrežama zamolio za pomoć

Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/3
31.03.2020.
u 13:08

"Dragi grade, potres me naveo da se prvi put u životu priključim društvenim mrežama. Molim informacije o ljudima koji bi mi mogli pomoći evakuirati neupotrebljivi stan i pokriti otvoreno krovište koje su uništili dimnjaci koji prijete pasti i vise nam iznad glave", napisao je Despot.

Jak potres koji je pogodio Zagreb prošlu nedjelju ujutro uništio je domove mnogih Zagrepčana, a najviše onih koji su živjeli u centru grada. Glumački i bračni par Anja Šovagović i Dragan Despot u ovom potresu izgubili su krov nad glavom jer je zgrada u kojoj su živjeli sa svoje dvoje djece jako oštećena i u svoj dom se ne mogu sada vratiti. Ova situacija ponukala je Dragana Despota da se pridruži i društvenim mrežama kako  bi zatražio pomoć i savjet. Otvorio je Facebook i u grupi Potres u Zagrebu – Svi mi u centru, napisao je sljedeće:

"Dragi grade, potres me naveo da se po prvi put u životu priključim društvenim mrežama. Molim informacije o ljudima koji bi mi mogli pomoći evakuirati neupotrebljivi stan i pokriti otvoreno krovište koje su uništili dimnjaci koji prijete pasti i vise nam iznad glave. S obzirom na to da se stan nalazi u dvorišnoj zgradi, pristup vatrogasnog vozila s dizalicom je neizvediv. HGSS (svaka im čast i kapa do poda) je pomogao koliko su mogli. Nužno bi bilo i poduprijeti stropove stana, označenog crvenom oznakom, kako ne bi pali. Da nije ovog virusa, ne sumnjam da bi svi priskočili u pomoć. Hvala svima koji su toliko hrabri i srčani da pomažu našem gradu. Dok je nas, bit će i Centra!"

 

U komentarima su mu u ovoj grupi savjetovali da kontaktira nekoga iz grupe Visinci pomažu Zagrebu. Koliko je stradao njihov dom nedugo nakon potresa slikom i videom pokazala je Anja Šovagović opraštajući se od svog doma. Privremeni krov nad glavom Anji i Draganu i njihovoj djeci ustupili su Jerko i Đanka Rošin. 

Komentara 7

CR
crohumans
14:57 31.03.2020.

Koji komentari ovih jezivih psih..ta pitajte se otkud mnogima 3, 4, 5 10 apartmana na moru, kuce od 200, 300 tisuca eura.. Nekoliko stanova u Zagrebu i kuce na moru koje iznajmljuju. Evo vam jos jaceg razloga za zlo i mrznju ! U Centru zivi vecinom srednji sloj koj nije bogat kao hrpa onih sa nekretninama i kucetinama oko Zagreba i na moru. Ja znam puno ljudi koji su kupili stanove u centru ili naslijedili i sve su samo ne bogati. Izdani su jer svoje zidove od cigle stare 200 godina nisu mogli zamijeniti sa armirano betonskim.

MA
marli
14:53 31.03.2020.

Jadni ovi sa hrpom apartmana na moru koji zgrnu po sezoni cca 150 000 kn, ja ih poznajem puno, kako bi njih trebalo napast sa hrvatskim jalom. Znam i (nažalost) kako su došli do njih a vrijede kao cijela ulica u centru !

GG
grga.grden
11:53 01.04.2020.

Pa ja nerazumijem te poznate glumce savrseni su jakp ppznati i sve znaju pa sta si nezna sam.krov popraviti ja sam sebi gradio kucu sam 20 godina poslije radnog vremena od 10 sati svaki dan poslijeposla 2 sata radio a nisam nikakva zvijezda i nisam savrsen.iate gospodine zdrave ruke i noge kao i zenu kupi rukavice i sam si pokrivaj krov.nezelim nikome zlo i meni je stradalo u pozresu stavio sam rukavice i popravio si a jisam jikiga molio za nista.a sa toliko godina koliko imate i sa takvim.primanjima da si jiste napravili vise od 1.kuce tp jesramota ja imam placu 3800kn pa sam napravio za 20 godina kucu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije