Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VAKULINA POJAČANJA

Nakon osam godina nove meteorologinje na HRT-u

zoran vakula
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/7
14.06.2018.
u 20:43

Tri mlade meteorologinje prošle su temeljitu pripremu sa Službom za jezik i govor, a s kamerom se još uvijek nisu do kraja sprijateljile.

Nakon osam godina na HTV dolazi pojačanje i ugodno osvježenje, a riječ je o novim meteorologinjama koje je jučer u emisiji Dobro jutro, Hrvatska predstavio Zoran Vakula. Riječ je o dipl. ing. Tomislavi Hojsak, dipl. ing. Kristini Klemenčić Novinc i dr. sc. Petri Mikuš Jurković, prognostičarkama Službe za vremenske analize i prognoze Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Pojačanje staroj ekipi

Nakon diplome Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, zapošljavanja i dodatnih edukacija u DHMZ-u te vježbi s fonetičarima Službe za jezik i govor HRT-a, dvije godine surađivale su s Hrvatskim radijem. Uskoro će početi pripremati i meteorološke izvještaje u emisiji Dobro jutro, Hrvatska i Vrijeme nakon Dnevnika u podne i tako se pridružiti znanim licima HRT-a; dipl. ing. Dunji Plačko-Vršnak, dipl. ing. Tanji Renko, dr. sc. Nataši Strelec Mahović, mr. sc. Dragoslavu Dragojloviću, dipl. ing. Tomislavu Kozariću i dipl. ing. Krunoslavu Mikecu. Na predstavljanju javnosti i same su iznijele svoje dojmove.

zoran vakula
1/22

– Nisam se nadala da ću godišnji odmor prekinuti na ovakav način. No, uvijek mi je drago promicati meteorološku struku. Nadam se da će mi početničke pogreške, koje će se sigurno događati, bez obzira na rad s fonetičarima Službe za jezik i govor HRT-a, biti oproštene i brzo zaboravljene – rekla je Tomislava Hojsak.

Ne kriju strah od kamera

Kristina Klemenčić Novinc ističe:

– Posao meteorologa prognostičara uzbudljiv je i nepredvidiv i bez radija i televizije, a s ovim je situacija još izazovnija. Slijedi mi još puno rada i nadam se da ću opravdati povjerenje – kaže.

Petra Mikuš Jurković ne krije da ima tremu pred kamerama:

– Nisam očekivala da će mi nakon sati održanih stručnih predavanja i obrane disertacije stajanje pred kamerama izazvati ovoliku tremu, ali kažu mi da je to sasvim normalno i da će brzo proći.

Sudeći prema iskustvu suradnje s Hrvatskim radijem, i te će se prognoze ostvariti – rekla je simpatična Petra, a na pitanje kakvo nas ljeto očekuje i je li istina da nam stižu paklene vrućine, kaže:

– Inače je kolegica Tomislava zadužena za dugoročne prognoze, ali ono što mogu reći jest da će ljeto biti iznadprosječno toplo, dok će količina oborina uglavnom biti ispod prosjeka, ali ne može se isključiti kraće kišovitije razdoblje. I travanj i svibanj i prva dva tjedna u lipnju bila su iznadprosječno topla, a to će se razdoblje nastaviti. Što se tiče prognoze vremena za Zagreb, od petka će biti sunčanije i stabilnije, no i dalje su mogući poslijepodnevni pljuskovi.

zoran vakula
1/13

Komentara 5

Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
21:43 14.06.2018.

Tko god došao, uvijek troznak. Važnije im je prognozirati kakvo će vrijeme biti u Pazinu, nego u Rovinju, Poreču, Umagu i drugim turističkim destinacijama.

DU
Deleted user
22:52 14.06.2018.

Bitno da nema više Vojislavove žene

SN
snovakor
22:43 14.06.2018.

g.Vakula ... prognoze su vam više ili manje dosta prosječne za razliku od naših SZ susjeda koji preciznije kažu i malo kada promaše kao što se u Hrvatskoj to prečesto događa ... zapravo, kada se prati susjedna TV može daleko bolje dobiti sliku o vremenu u Hrvatskoj kroz 12-24 h pomaka nego da gledam HRT, RTL ili Nova TV zajedno ... previše ste prosječni, nikada dosljedni s prognozama i rijetko stvarno pogodite ... sve je to za nekoga kome baš i nije ni trebalo ... a kada ni ne znate točno što će se dešavate ... ogradite se na debelo da vas se ne može optuživati ko je što rekao ... čemu onda ta služba uopće ??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije