Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljeto prije ljeta

Vakulina prognoza za kraj mjeseca: Olujno nevrijeme s tučom ponovno prijeti

pljusak
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
27.05.2018.
u 11:59

Temperatura zraka bit će iznadprosječno visoka, i najniža noćna i jutarnja, a i najviša poslijepodnevna, koja će u većini mjesta biti oko 30°C te će dodatno pridonijeti iznimnosti ovoga svibnja.

Zoran Vakula, HRT-ov meteorolog, donosi vremensku prognozu za kraj svibnja koja bi, prema svemu sudeći, trebala donijeti dašak ljeta.

U posljednjem svibanjskom tjednu imat ćemo pravi ljetni ugođaj. Ljeto prije ljeta! Temperatura zraka bit će iznadprosječno visoka, i najniža noćna i jutarnja, a i najviša poslijepodnevna, koja će u većini mjesta biti oko 30°C će dodatno pridonijeti iznimnosti ovoga svibnja, koji će diljem Hrvatske biti među najtoplijima u povijesti mjerenja. Srećom za mnoge, vrlo vjerojatno ne i rekordan, kao što je bio travanj. U većini Hrvatske ni tako relativno suh kao travanj. 

Mjestimični obilniji pljuskovi i grmljavine, pa i olujna nevremena s tučom – kojih je bilo prošlih dana, a bit će i sljedećih dana, već u ponedjeljak u gorju, zatim još kojegdje, osobito u drugoj polovini novoga tjedna – potiču na kojekakva razmišljanja, između ostalih o još uvijek nedovoljno pouzdanim prognozama oborine, čak i kratkoročnima (dugoročne, posebice za travanj i svibanj ne treba ni spominjati, čak ni za temperaturu, koja se inače lakše prognozira od oborine). Tako je unatoč velikom napretku posljednjih desetljeća, napose godina, i analizama raspodjele oborine na različitim vremenskim i prostornim skalama – kaže Vakula.

pljusak
1/13

Komentara 13

MI
midea
12:50 27.05.2018.

Znaci sve kontra !

MO
modovisisajteMaraschino
13:35 27.05.2018.

ja još čekam olujno nevrijeme najavljeno prije tjedan dana

VI
virtual1
12:29 27.05.2018.

kolko je precizan nisam siguran ni da kod žene pogodi al aj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije