Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
splitski festival

Na Prokurativama ove godine neće biti Mladena Grdovića

'02.07.2011.,Split,Prokurative -   51. festival zabavne glazbe Split 2011. Druga vecer. Mladen Grdovic pjevao je  pjesmu Dalmacijo ime si mi dala Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL'
Foto: Ivana Ivanović/Pixsell
1/5
13.06.2012.
u 14:05

– Radujem se nastupu na Prokurativama. Ja san dite Splita, vjerujem u ovu pjesmu za koju su mnogi već kazali da je najbolja, a i scenski nastup bit će iznenađenje – kazala je Rozga

– Kvalitetu ovogodišnjeg, 52. po redu Splitskog festivala nastojimo podići za jedan stupanj više u odnosu na prošlogodišnji. U dvije izlučne večeri izvest će se ukupno 48 skladbi. Nastupit će brojna eminentna imena hrvatske estrade, ali kao i do sada, dajemo mogućnost brojnim debitantima jer Splitski festival uvijek je bio "odskočna daska" za mlade pjevače – istaknuo je Tomo Mrduljaš direktor Splitskog festivala.

Prvoj konferenciji za tisak organizatora Festivala Split 2012., koji će se održati 29. i 30. lipnja te 1. srpnja, nazočila je i lanjska pobjednica Jelena Rozga koja će i ove godine otpjevati pjesmu proizvedenu u "pogonu" bračnog para Huljić.

– Radujem se nastupu na Prokurativama. Ja sam dijete Splita, vjerujem u ovu pjesmu za koju su mnogi već kazali da je najbolja, a i scenski nastup bit će iznenađenje – kazala je Rozga.

No, ove godine na Prokurativama neće biti Mladena Grdovića. Navodno zbog ranije dogovorenih obveza. Organizatori su Grdovića planirali "ubaciti" u show program, ali nikako nisu uspjeli uskladiti termine. Split 2012. održava se tjedan dana prije zbog Splitskog ljeta koje tradicionalno počinje 14. srpnja.

HTV će izravno prenositi finalnu večer, a novost je što će ove godine glasovati samo publika u gledalištu. Nema SMS-glasovanja. Planiraju i nagradu za najbolji stajling, a Grand Prix možda uruči gradonačelnik Željko Kerum jer Grad je pokrovitelj festivala. Prošle je godine Kerum sa svojom partnericom Fani Horvat sjedio ispod arkada na Prokurativama, razgovarao s novinarima i guštao u nastupu Marka Pecotića.

Pozornicu koja je vezana uz priču o Dioklecijanu osmislio je scenograf Slaven Raos. Novina je što će orkestar biti razdvojen u dvije skupine, s lijeve i desne strane pozornice, a postavit će se i veliki led-ekrani. Cijena je ulaznica "standardna". Karta za izlučnu večer stoji 50 kuna, a za finale 100 kuna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije